Iridologija ali zrcalo zdravja našega telesa

Razodevanje stanja vašega telesa

Pogosto smo slišali, da so oči “okna v dušo ali ogledalo duše”. Toda za naturopate in iridologe so oči okna tudi v zdravstveno stanje telesa. Morda tega ne veste, vendar lahko vaše oči razkrivajo pretekle zdravstvene težave, trenutna zdravstvena stanja in potencialna tveganja za zdravje prek oblike naravne delovne diagnostike, imenovane iridologija. Poudariti je potrebno, da se z iridologijo vidi predvsem genetske predispozicije in razne šibkosti. Iridologija je starodavno tradicionalno diagnostično orodje.

Kaj je iridologija?
Iridologija je metoda opazovanja in analiziranja barve, strukture, vzorca in drugih značilnosti šarenice (obarvanega dela očesa, ki obdaja zenico) za pridobivanje informacij o sistemskem zdravju osebe. Iridologi uporabljajo te opazke, da določijo, katera tkiva ali organi v telesu so vneti, premalo aktivni ali pod stresom.

Varna in neboleča obravnava

Iridologija je oblika delovne diagnoze (ni klinična medicinska diagnostika), ki ne zahteva invazivnih posegov v telo. Za analizo ni potrebno odvzemanje krvi ali rentgenskih slik. Iridolog uporablja iridoskop ali ročno svetilko, povečevalno steklo ali kamere za pregled šarenic. Lahko pa se pregleduje tudi preko fotografije očesa, vendar mora biti nujno ustrezna kvaliteta (še bolj priporočljivo je narediti zraven še video posnetek obeh oči, zaradi specifičnih znakov, utripanj očesa, ki so pomembni pri iridološki analizi). Po tem se različna znamenja, strukture, madeži in vzorci primerjajo z iridološkim zemljevidom, ki povezuje cone šarenice z deli telesa.

Tipični zemljevidi razdelijo šarenico na približno 80-90 con, pri čemer vsaka cona ustreza specifičnemu delu telesa. To lahko strokovno opravi le izkušen in kvalificiran iridolog/naturopat.

Kaj lahko odkrijejo vaše oči

Analiza šarenice lahko ponudi bogastvo informacij o vseh delih telesa. Razlikuje lahko med močnimi in oslabljenimi tkivi ter organi. Ne odraža samo preteklih zdravstvenih težav, ampak tudi kaže nagnjenost pacienta k razvoju določenih bolezni, kar pacientu omogoča, da sprejme informirane odločitve za preprečevanje bolezni. To je čudovit vir za določanje VZROKA težave pri pacientu, ne samo za simptomsko zdravljenje.

Preprečevanje je boljše od zdravljenja. Pomembnost preventive!

Zgodnje odkrivanje potencialnih zdravstvenih težav je neprecenljivo. Omogoča osebi, da se obravnava korenine vzroka morebitne bolezni, namesto da poskuša zdraviti simptome, ko je bolezen že prisotna. Zato je iridologija ključnega pomena za preventivno zdravstveno oskrbo in del celostnega načrta zdravljenja telesa. Omogoča hitro analizo genetskih predispozicij in povezave z organi, tako da se lahko takoj izbere najustreznejši načrt krepitve zdravja ali zdravljenja za obravnavo težave. Prav tako lahko ponudi vpogled v morebitna problematična področja, tako da lahko oseba sprejme ustrezne korake za ohranjanje zdravja.

V naši terapevtski naturopatski obravanavi je iridološka ocena in analiza del splošne prve obravnave. Je del naše temeljne ocene. 

Če imate zdravstvene težave in bi želeli opraviti iridološko analizo, se nam javite da vam pomagamo oceniti vaše zdravstveno stanje oz. določiti genetske predispozicije ter vas nato strokovno usmerimo na celostni načrt krepitve zdravja, da zmanjšamo ali odpravimo težavne simptome in z vztrajnostjo tudi rešimo vzroke. To pa seveda zahteva svoj čas in kar nekaj truda.

Storitve


Slika: Iridološki pregled v naši ordinaciji