Iridologija

Tradicionalna in klinična naturopatija ter psihoterapevtski pristopi

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

• MENTALNO ZDRAVJE   
• KRONIČNA IN AUTOIMUNA OBOLENJA 
• ŽIVLJENJSKA ENERGIJA
• PREKOMERNA TELESNA TEŽA

Želimo poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje. 

ONLINE IRIDOLOŠKA KONZULTACIJA in ANALIZA
Za več informacij, kako poteka in tudi, kako narediti dovolj dobro fotografijo oči za relevantno analizo stanja telesa, nas kontaktirajte. 

IRIDOLOGIJA

ANALIZA OČESNE ŠARENICE

Je znanost in študija o očeh in njihovem odnosu do notranjih struktur telesa, tkiv, organov …

Iridologija nam s pomočjo analize morfologije in barve šarenice, zenice in beločnice podaja informacije v zvezi s fizičnimi, psiho-vedenjskimi, dednimi, konstitucijskimi in pridobljenimi vidiki človeka. Iridološki pregled/analiza je popolnoma neboleča metoda, saj se z napravo le opazuje oko. Omogoča nam opis celostne slike osebe, ki se jo pregleduje in vključuje splošne značilnosti ter stanja (npr. vitalnost, obrambo imunskega sistema, prenasičenost s toksini, lahko tudi emocionalne blokade itd.). 

KAKO DELUJE IRIDOLOGIJA?
V šarenici je približno 28.000 živčnih končičev. Vsi živci po telesu zaznavajo spremembe v organih in telesu ter te informacije pošiljajo v možgane. Šarenica je zaslon, na katerem se te informacije projicirajo. Šarenica je tako osebna kot prstni odtis. Je edinstvena za vas. Nobena dva človeka nimata enake šarenice. Tudi enojajčni dvojčki imajo različne šarenice. Zato je genetski portret vaše konstitucije, pogled na vaše trenutno zdravje in vašo nagnjenost k boleznim.

KAKO VAM LAHKO POMAGA IRIDOLOGIJA?
Iridologija je naturopatsko diagnostično orodje, ki lahko pokaže vaše telesne moči in slabosti, s čimer vam pomaga popraviti, proaktivno upravljati ali preprečiti določene vzorce bolezni.

Iridologija ne more spremeniti bolezni, vendar pa lahko nadalje z znanjem in vedenjem telesnih aspektov in konstitucije, z določenimi mentalnimi in prehranskimi spremembami, naravnimi zdravili, minerali, vitamini ipd. posredno pomaga telesu spremeniti potek bolezni.

Kaj vidimo s pomočjo iridologije?

V šarenici se s pregledom in analizo vidi delovanje telesa kot celote (enotna struktura), torej splošna raven zdravja, saj razkriva konstitucionalno sestavo (genetiko), slabosti ali jakosti tkiva, kot tudi stopnje zastojev in toksičnosti (vključno s kemičnim kopičenjem, ki je lahko v veliki meri posledica okolja v katerem se zadržujemo večino časa in stvari, ki jih vnašamo in prejmemo v telo). Prav tako razkriva stopnjo, do katere so te ovire, akumulacije in slabosti prisotne. Razkriva tudi kakšno je stanje živčnega sistema ter odziv na zdravljenje, s tem, kako dobro se telo lahko zdravi. Ta proces samozdravljenja regulira naša vitalna sila, katera je tudi vidna preko šarenice.

Sodobna iridologija se je oblikovala leta 1886. Začetnik (»Oče« sodobne iridologije) je bil Ignatz Von Peczely, madžarski znanstvenik, zdravnik in homeopat, ki je tudi izdelal iridološko shemo. Je pa sicer sama iridologija kot veda poznana že iz časa antičnih kultur. Skoraj istočasno z Von Peczelyjem je švedski duhovnik N. Liljequist preučeval te pojave, kot posledico očitne spremembe obarvanosti šarenice. On prinese pomembne spremembe na Von Peczelyjevo iridološko shemo.

Pri naturopatskih obravnavah se tako deluje čim bolj celostno, zato se uporablja različne ustrezne instrumente in tehnike za spodbujanje sposobnosti samozdravljenja telesa. Iridologija naturopatskemu terapevtu/iridologu predstavlja dragoceno orodje za globlji pristop k zdravljenju in krepitvi človeka. Telo je sicer že v osnovi tako zasnovano, da se samo zdravi, v kolikor seveda dobiva prave informacije, v nasprotnem primeru pa lahko začne postopoma »padati« tudi v resnejše težave.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065