Iridologija

Tradicionalna in klinična naturopatija

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

MENTALNO ZDRAVJE IN TERAPEVTSKA PODPORA • HRBTENICA • HORMONI • PREBAVA • IMUNSKA PODPORA • ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

Želimo že na začetku poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje.  
_______________________________________________________________

NATUROPATSKA OSKRBA TUDI NA VAŠEM DOMU

LJUBLJANA | VRHNIKA | LOGATEC
in okoliške vasi teh krajev

*Naturopatsko oskrbo na domu nudimo starejšim ali invalidnim osebam.

Naročite se na BREZPLAČEN uvodni posvet za naturopatsko oskrbo na domu, kjer se spoznamo in vam predstavimo naše delo.

IRIDOLOGIJA

ANALIZA OČESNE ŠARENICE

Je znanost in študija o očeh in njihovem odnosu do notranjih struktur telesa, tkiv, organov …

Iridologija nam s pomočjo analize morfologije in barve šarenice, zenice in beločnice podaja informacije v zvezi s fizičnimi, psiho-vedenjskimi, dednimi, konstitucijskimi in pridobljenimi vidiki človeka. Iridološki pregled/analiza je popolnoma neboleča metoda, saj se z napravo le opazuje oko. Omogoča nam opis celostne slike osebe, ki se jo pregleduje in vključuje splošne značilnosti ter stanja (npr. vitalnost, obrambo imunskega sistema, prenasičenost s toksini, lahko tudi emocionalne blokade itd.). 

Kaj vidimo s pomočjo iridologije?

V šarenici se s pregledom in analizo vidi delovanje telesa kot celote (enotna struktura), torej splošna raven zdravja, saj razkriva konstitucionalno sestavo (genetiko), slabosti ali jakosti tkiva, kot tudi stopnje zastojev in toksičnosti (vključno s kemičnim kopičenjem, ki je lahko v veliki meri posledica okolja v katerem se zadržujemo večino časa in stvari, ki jih vnašamo in prejmemo v telo). Prav tako razkriva stopnjo, do katere so te ovire, akumulacije in slabosti prisotne. Razkriva tudi kakšno je stanje živčnega sistema ter odziv na zdravljenje, s tem, kako dobro se telo lahko zdravi. Ta proces samozdravljenja regulira naša vitalna sila, katera je tudi vidna preko šarenice.

Sodobna iridologija se je oblikovala leta 1886. Začetnik (»Oče« sodobne iridologije) je bil Ignatz Von Peczely, madžarski znanstvenik, zdravnik in homeopat, ki je tudi izdelal iridološko shemo. Je pa sicer sama iridologija kot veda poznana že iz časa antičnih kultur. Skoraj istočasno z Von Peczelyjem je švedski duhovnik N. Liljequist preučeval te pojave, kot posledico očitne spremembe obarvanosti šarenice. On prinese pomembne spremembe na Von Peczelyjevo iridološko shemo.

Pri naturopatskih obravnavah se tako deluje čim bolj celostno, zato se uporablja različne ustrezne instrumente in tehnike za spodbujanje sposobnosti samozdravljenja telesa. Iridologija naturopatskemu terapevtu/iridologu predstavlja dragoceno orodje za globlji pristop k zdravljenju in krepitvi človeka. Telo je sicer že v osnovi tako zasnovano, da se samo zdravi, v kolikor seveda dobiva prave informacije, v nasprotnem primeru pa lahko začne postopoma »padati« tudi v resnejše težave.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065