Aurikuloterapija

Tradicionalna in klinična naturopatija ter psihoterapevtski pristopi

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

• MENTALNO ZDRAVJE   
• KRONIČNA IN AUTOIMUNA OBOLENJA 
• ŽIVLJENJSKA ENERGIJA
• PREKOMERNA TELESNA TEŽA

AURIKULOTERAPIJA

UŠESNA AKUPUNKTURA S SEMENKAMI

Aurikuloterapijo se izvaja na ušesih, ki so tudi zelo pomemben organ našega telesa. Tako kot na stopalih in dlaneh se namreč tudi na ušesih nahajajo energetske točke. Zaradi bogate oživčenosti uhlja je metoda v pomoč pri iskanju različnih šibkosti posameznika ter nadaljnjem zdravljenju.

Za koga je primerna aurikuloterapija?

Aurikuloterapija je primerna za vsakogar, ne glede na starost. Le pri nosečnicah je potrebna posebna previdnost, zato aurikuloterapije ne izvajajte sami doma.

Kako hitro zaznamo učinke terapije?

Ta tehnika je še posebej priljubljena, saj učinke zaznamo zelo hitro, lahko tudi takoj ob začetni stimulaciji. Odvisno od težave, nekatere že čez par minut. Odvisno od trajanja težave in kroničnosti pa je potrebno terapijo nekajkrat ponoviti.

Aurikuloterapija je zelo stara, učinkovita pomoč v sklopu celostne krepitve posameznika, (nastala z integracijo zahodnjaškega pristopa in tradicionalne kitajske medicine) in je povezana s telesnimi meridijani. Če uho dobro pogledate, predstavlja pomanjšano obliko celotnega človeka oziroma obrnjen položaj fetusa-zarodka v maternici.

Kako deluje aurikuloterapija?

S stimulacijo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnim sistemom povezani s preostalimi deli telesa. Aurikuloterapija ne zahteva prebadanja s pomočjo igel (kot pri akupunkturi), saj so točke na ušesu zelo občutljive, ampak se uporabljajo za to namenjeno obliži s semeni (lahko tudi magnetki ali kristali), ki jih terapevt prilepi na točno določene točke na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni. Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu. Ušesne akupunkturne točke se zaznajo šele v primeru, ko se pojavi določen problem, težava ali bolezen. Lahko gre za neravnovesje znotraj telesa, poslabšanje v delovanju določenega notranjega organa in podobno. Ob stimulaciji se zazna ostro bolečino, ki kmalu mine. Kadar nimamo težav, s pritiskom na točko ne zaznavamo bolečine.

Stranski učinki?

Le v redkih primerih se pokažejo minimalni, prehodni stranski učinki, ki kažejo na to, da se telo čisti toksinov in se ponovno vzpostavlja ravnovesje. Ti stranski učinki niso zdravju škodljivi.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

aurikuloterapija pranaturas storitve

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065