Naturopatska manualna terapija

Je integrativna globinska manualna terapija. Zajema predvsem manualno metodo naravnega zdravljenja VITO, različne naturopatske tehnike, akupresuro ter druge terapevtske prijeme (miofascialno terapijo, različne manipulacije, mobilizacije in raztegovanja, …) za odpravljanje zastojev (blokad) in posledično krepitev telesa. Prioriteta nam je ta, da poskušamo delovati na telo kar se da celostno. Osnovana je na izkušnjah in kontinuiranih izobraževanjih, le to pa se konstantno nadgrajuje, konca seveda ni.

* V osnovi tovrstno terapijo kombiniramo tudi s Schumann Tesla frekvenčno terapijo skupaj v eni seansi (Naturopatska / Terapevtska Obravnava PraNaturas).

Kaj je VITO terapija? 

Pomaga pri krepitvi in vzpostavljanju ravnovesja pri:

S pomočjo terapij se izboljša gibljivost celotnega telesa, bolečine izzvenijo, popravi se drža, izboljša se splošno počutje in okrepi se imunski sistem. V telesu se znova začne vzpostavljati prej porušeno ravnovesje.

Temelj je odkrivanje vzrokov neskladij v telesu in odpravljanju le-teh. Telo se dojema precej preprosto ter logično. Pri delu se lahko išče tudi povezave med posameznimi organi, saj neskladja znotraj telesa telo pokaže tudi navzven.
Cilj te manualne obravnave je optimizacija informacijskega pretoka med hipofizo in organi, odprava blokad ter vzpostavitev naravnega ravnovesja in s tem samozdravljenja.

Telo potrebuje pomoč, saj se njegova odpornost zaradi stresnega in hitrega življenjskega sloga ne mora ohranjati, organizem pa zaradi obstoječih motenj ni več sposoben samoobrambe.
Cilj manualne naturopatske obravnave je čim bolje pripraviti funkcije telesa in organov, da začnejo delovati po njihovi naravni poti, poti samozdravljenja.

Služi tudi kot preventiva, saj se odpravlja motnje, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov.

Zelo primerna je pri rehabilitaciji in stabilizaciji po operacijskih posegih. *Skupaj s kinezioterapijo in fizioterapijo je v močni sinergiji.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065