Naturopatija

Pot k naravi

Naturopatija je komplementarni medicinski sistem, kar pomeni, da lahko deluje tudi kot dodatna podpora klasičnemu medicinskemu zdravljenju.

Temelji na človekovi lastni moči zdravljenja in poleg zdrave prehrane združuje številne naravne metode kot so različne, iridologija, energijska terapija, ventuzna terapija, floriterapija, moxa terapija, aurikuloterapija, pro-bio terapija idr., ki ohranjajo in varujejo zdravje živih bitij. Vse to pa se vzpostavlja v povezavi s konstitucijskimi značilnostmi posameznika in vplivi okolja.

Naturopatija nima škodljivih stranskih učinkov, težave posameznika obravnava kar se da celostno in se ne ukvarja le s simptomi, temveč išče in odpravlja tudi vzroke težav …

VITALIZEM

Vitalizem je pomemben koncept v naturopatiji. Zahvaljujoč življenjski vitalni energiji lahko vsaka celica ohranja raven homeostaze (stabilno ravnovesje) v svoji notranjosti in v odnosu do živih komponent, ki jo obkrožajo.

VZROČNOST

Temelj vzročnosti je, da leži glavni vzrok za bolezen v sistematičnem kršenju zakonov narave. Bolezen se šteje kot lokalen izraz neke splošne motnje.

TEORIJA TEKOČIN

Teorija tekočin predstavlja naše telesne tekočine, kar predstavlja kar 70 % volumna našega telesa. To so kri (krvna plazma), limfa in znotrajcelične tekočine. Primerno je zatorej vzpostavljati prost pretok vseh telesnih tekočin, saj s tem ohranjamo optimalno zdravje.