Prehransko svetovanje

Tradicionalna in klinična naturopatija

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

• MENTALNO ZDRAVJE   
• KRONIČNA IN AUTOIMUNA OBOLENJA 
• ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

Želimo že na začetku poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje. 

Terapevtske obravnave in svetovanja v osnovi potekajo 1x tedensko, na isti dan in ob isti uri.

krepitev srca kvinoja pranaturas

PREHRANSKO SVETOVANJE

KONSTITUCIONALNA IN FUNKCIONALNA PREHRANA

Naturopatska prehrana je osredotočena na uporabo hrane kot naravne medicine za spodbujanje zdravja in ravnovesja v telesu. Naturopati verjamejo, da pravilna prehrana igra ključno vlogo pri ohranjanju dobrega zdravja in preprečevanju bolezni. Ta prehranski pristop temelji na načelih celostnega zdravljenja, pri čemer se upoštevajo individualne potrebe posameznika.

Naturopatska prehrana poudarja uporabo svežih, organsko pridelanih živil, bogatih s hranili, kot so zelenjava, sadje, cela zrna, oreščki, semena, stročnice, … Ta pristop spodbuja čim večje izogibanje predelani hrani, gensko spremenjenim organizmom, dodanim konzervansom, umetnim sladilom in drugim umetnim sestavinam, ki lahko negativno vplivajo na zdravje.

Pomemben vidik naturopatske prehrane je uravnoteženost. Naturopati spodbujajo, da prehrana vključuje raznoliko paleto hranil, vključno z beljakovinami, ogljikovimi hidrati, zdravimi maščobami, vlakninami, vitamini in minerali. Prav tako poudarjajo pomen pravilne prebave, saj se verjame, da je dobro delujoč prebavni sistem ključen za absorpcijo hranil.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065