Storitve

Naturopatija in manualna terapija

Sodelovanja in akreditacija

manualna naturopatska obravnava pranaturas storitve

MANUALNA NATUROPATSKA OBRAVNAVA

Je integrativna globinska manualna terapija. Zajema predvsem manualno metodo naravnega zdravljenja VITO, različne naturopatske tehnike, akupresuro ter druge terapevtske prijeme za odpravljanje zastojev (blokad) in posledično krepitev telesa. Prioriteta nam je ta, da poskušamo delovati na telo kar se da celostno. Osnovana je na izkušnjah in kontinuiranih izobraževanjih, le to pa se konstantno nadgrajuje, konca seveda ni.

Kaj je VITO terapija? 

Pomaga pri krepitvi in vzpostavljanju ravnovesja pri:

S pomočjo terapij se izboljša gibljivost celotnega telesa, bolečine izzvenijo, popravi se drža, izboljša se splošno počutje in okrepi se imunski sistem. V telesu se znova začne vzpostavljati prej porušeno ravnovesje.

Temelj je odkrivanje vzrokov neskladij v telesu in odpravljanju le-teh. Telo se dojema precej preprosto ter logično. Pri delu se lahko išče tudi povezave med posameznimi organi, saj neskladja znotraj telesa telo pokaže tudi navzven.
Cilj te manualne obravnave je optimizacija informacijskega pretoka med hipofizo in organi, odprava blokad ter vzpostavitev naravnega ravnovesja in s tem samozdravljenja.

Telo potrebuje pomoč, saj se njegova odpornost zaradi stresnega in hitrega življenjskega sloga ne mora ohranjati, organizem pa zaradi obstoječih motenj ni več sposoben samoobrambe.
Cilj manualne naturopatske obravnave je čim bolje pripraviti funkcije telesa in organov, da začnejo delovati po njihovi naravni poti, poti samozdravljenja.

Služi tudi kot preventiva, saj se odpravlja motnje, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov.

Zelo primerna je pri rehabilitaciji in stabilizaciji po operacijskih posegih. *Skupaj s kinezioterapijo in fizioterapijo je v močni sinergiji.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

ENERGO-MANUALNA NATUROPATSKA OBRAVNAVA

Energo-manualna naturopatska obravnava je koncept kombinirane integrativne globinske manualne terapije in energijske podpore. Integracija fizičnega pritiska (mehanski del), rahlega polaganja rok in tudi nefizičnega dotika (energijski del) je ključ do celovitejšega in dolgotrajnega zdravja, ki nas naredi po določenem številu terapij lahko tudi samostojne.

Pomaga pri krepitvi in vzpostavljanju ravnovesja pri:

S pomočjo terapij se izboljša gibljivost celotnega telesa, popravi se drža, izboljša se splošno počutje, okrepi se imunski sistem ter sprosti energijski pretok. V telesu se znova začne vzpostavljati prej porušeno ravnovesje. 

V osnovi se priporočajo nekje 3-4 srečanja, odvisno od stanja posameznika in stopnje težave. Tako lahko od določenega trenutka naprej tudi sami z določenimi vajami pripomoremo k svojemu dobremu počutju in seveda preventivi. Preventiva je najboljši možni način, da ohranjamo naš organizem na visokem nivoju, to pa je tudi glavni cilj koncepta energo-manualne naturopatske obravnave PraNaturas, ter same PraNaturas vizije.

Čim bolje poskušamo pripraviti funkcije telesa, organov in seveda energijskih centrov, da začnejo delovati po njihovi naravni poti, poti samozdravljenja.

Služi tudi kot preventiva, saj se odpravlja motnje, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov.

Primerna je pri rehabilitaciji in stabilizaciji po operacijskih posegih.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

energo-manualna naturopatska obravnava pranaturas storitve
detox program pranaturas storitve

Saeka DETOX program

PROGRAM CELOSTNE KREPITVE TELESA

S Saeka DETOX terapijami boste hitreje prišli na zeleno vejo, se prečistili, razstrupili, razkužili telo, uredili presnovo in sčistili dušo!

Saeka DETOX KOMPLET 5 (zajema 5 obiskov)
Cena: 185eur

Saeka DETOX EXPRESS (zajema 3 obiske)
Cena: 120eur

Zaradi same učinkovitosti je program sestavljen iz več obiskov. Ta metoda je že vpeljana veliko let, preizkušena in priznana, tudi po svetu. Učinki in boljše počutje so vidni okvirno po 3 terapijah, 5 je seveda optimalno. 

Program zajema:

1)      Protiparazitni program: deluje na osnovi električnega resonančnega valovanja na frekvenci 30.000 Hz, ta uniči v telesu parazite in patogene mikroorganizme in zatre proteinske povezave, ki so si jih tej paraziti zgradili, da bi se skrili. Deluje po principu bioresonance.

2)      Drenaža: izvaja se z body detoxom, aparatom, ki ga uporabljajo tudi po klinikah v Švici. Iz kože, las, nohtov, limfe in vezivnega tkiva odpravi toksine v organe telesa.

3)      Razstrupljanje: izvaja se z body detoxom, aparatom.
Iz organov toksini gredo iz telesa.

4)      Kelacija toksičnih kovin: izvaja se z body detoxom. Iz telesa povlečemo toksične kovine kot so svinec, aluminij, arzen, živo srebro, kadmij, berilij, itd.

5)      Svetovanje: glede prehrane, pro-bio terapije, tudi bachovih cvetnih esenc …

Za koga program NI primeren?
Paket ni primeren za nosečnice, osebe s srčnim spodbujevalnikom in osebe, ki imajo v telesu kovine (npr. vijake zaradi poškodbe kosti).

Trajanje:
Obisk traja 40-45 minut.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

IRIDOLOGIJA

ANALIZA OČESNE ŠARENICE

Je znanost in študija o očeh in njihovem odnosu do notranjih struktur telesa, tkiv, organov …

Iridologija nam s pomočjo analize morfologije in barve šarenice, zenice in beločnice podaja informacije v zvezi s fizičnimi, psiho-vedenjskimi, dednimi, konstitucijskimi in pridobljenimi vidiki človeka. Iridološki pregled/analiza je popolnoma neboleča metoda, saj se z napravo le opazuje oko. Omogoča nam opis celostne slike osebe, ki se jo pregleduje in vključuje splošne značilnosti ter stanja (npr. vitalnost, obrambo imunskega sistema, prenasičenost s toksini, lahko tudi emocionalne blokade itd.). 

Kaj vidimo s pomočjo iridologije?

V šarenici se s pregledom in analizo vidi delovanje telesa kot celote (enotna struktura), torej splošna raven zdravja, saj razkriva konstitucionalno sestavo (genetiko), slabosti ali jakosti tkiva, kot tudi stopnje zastojev in toksičnosti (vključno s kemičnim kopičenjem, ki je lahko v veliki meri posledica okolja v katerem se zadržujemo večino časa in stvari, ki jih vnašamo in prejmemo v telo). Prav tako razkriva stopnjo, do katere so te ovire, akumulacije in slabosti prisotne. Razkriva tudi kakšno je stanje živčnega sistema ter odziv na zdravljenje, s tem, kako dobro se telo lahko zdravi. Ta proces samozdravljenja regulira naša vitalna sila, katera je tudi vidna preko šarenice.

Sodobna iridologija se je oblikovala leta 1886. Začetnik (»Oče« sodobne iridologije) je bil Ignatz Von Peczely, madžarski znanstvenik, zdravnik in homeopat, ki je tudi izdelal iridološko shemo. Je pa sicer sama iridologija kot veda poznana že iz časa antičnih kultur. Skoraj istočasno z Von Peczelyjem je švedski duhovnik N. Liljequist preučeval te pojave, kot posledico očitne spremembe obarvanosti šarenice. On prinese pomembne spremembe na Von Peczelyjevo iridološko shemo.

Pri naturopatskih obravnavah se tako deluje čim bolj celostno, zato se uporablja različne ustrezne instrumente in tehnike za spodbujanje sposobnosti samozdravljenja telesa. Iridologija naturopatskemu terapevtu/iridologu predstavlja dragoceno orodje za globlji pristop k zdravljenju in krepitvi človeka. Telo je sicer že v osnovi tako zasnovano, da se samo zdravi, v kolikor seveda dobiva prave informacije, v nasprotnem primeru pa lahko začne postopoma »padati« tudi v resnejše težave.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

iridologija pranaturas storitve
energijska podpora pranaturas storitve

ENERGIJSKA PODPORA

z ENERGIJSKO MEDICINO Brennan Healing Science® (iz šole dr. med. Suzane Landripet)

ZEMELJSKA ENERGIJA

Primarna zemeljska energija je energija (tudi polnjenje »matriksa«), ki je konstantno okoli nas in če jo znamo dobro izkoristiti, si lahko olajšamo marsikatero tegobo, ki nas pesti. Je ključ za pomoč pri najpogostejših sodobnih tegobah, bodisi naj gre za fizične težave in bolezni bodisi naj gre za psihično slabo počutje.

Pomaga pri:

Da bi razumeli energijske procese, je dobro poznati naš energijski sistem in njegove osnovne dele. Pretok energije skozi ta sistem je stalen, pri čemer različne vrste energij vstopajo vanj po različnih poteh. Bolj grobe oblike materialnih energij, tj. najnižjih frekvenc, fizičnih frekvenc, vnašamo skozi usta (hrana) ter skozi nos (kisik).

Za življenje pa potrebujemo tudi subtilnejše oblike energije iz svojega okolja, ki prihajajo iz zemlje, zraka in vesolja. Te energije vstopajo in se predelujejo v sedmih glavnih energijskih centrih, imenovanih čakre, ki so vzdolžno razporejeni po našem telesu. Čakre, ki so kot nekakšni vrtinci, ki se v njihovem zdravem stanju odvijajo v smeri urinega kazalca. V tem primeru čakre izpolnjujejo svojo poglavitno funkcijo pritegovanja oziroma vsesavanja energije iz okolice ter z njo oskrbujejo vse naše organe kot tudi vsa ostala, subtilnejša, a življenjsko enako pomembna področja našega življenja. Več o energijski medicini na sledeči povezavi … (V izdelavi …)

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

ŠPORTNA MASAŽA

TERAPEVTSKA MASAŽA

Športna masaža vključuje različne terapevtske prijeme in je namenjena rekreativcem ali profesionalnim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu. Služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Prav tako pospešuje športnikovo okrevanje in lajša mišično bolečino.

*V naših obravnavah tovrstne prijeme in terapijo izvajamo predvsem z manualno naturopatsko obravnavo, kjer vklopimo tudi tehnike športne masaže.

športna masaža pranaturas storitve
manualna naturopatska obravnava pranaturas storitve

KLASIČNA ŠVEDSKA MASAŽA

Klasična masaža sprošča telo v celoti, blagodejno in sproščujoče vpliva tudi na mentalno raven. Je obravnava s fizičnim dotikom, ki poleg sprostitve in zadovoljstva prinaša tudi mnoge koristi za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Je najpopularnejša vrsta masaže, saj lahko odpravlja tudi določene bolečine, blagodejno vpliva na telo, je čista sprostitev in pomirja.

VENTUZNA TERAPIJA

Ventuzna terapija je starodavna oblika kitajske tradicionalne medicine s pomočjo katere se povzroča lokalno stimulacijo prekrvavitve in pretoka limfe iz globlje ležečih tkiv, kar vpliva na krvne žile in posledično povečan dotok krvi v tkivo kože, ki proizvaja biološke aktivne substance, stimulira metabolične in regenerativne procese.

Ventuzna terapija:

Predvsem se uporablja kot protibolečinska terapija za vse vrte bolečin, tudi najbolj trdovratnih kot so na primer bolečine v križu, hrbtenici, kolenih, nogah, vratu, idr …

S pomočjo ventuzne terapije se v telesu odprejo meridiani in vzpostavi se harmonija pretoka energije Qi (vitalna sila). Bolečina se pojavlja na mestih, kjer je pretok energije blokiran. Ventuzna terapija se izvaja tako, da se na akupresurnih točkah s pomočjo čašic ustvari vakuum, ki dvigne kožo, kar poveča cirkulacijo krvi in energije Qi. Na tak način terapevt ublaži bolečino in sprosti telo. 

*Ventuzno terapijo ponavadi uporabimo tekom obravnav z manualno terapijo, v kolikor se vidi, da bi bilo to potrebno in primerno.

*Po ventuzni terapiji nekje 14 dni na telesu ostanejo rdeči-vijola (kri pod kožo) madeži (krogci) zaradi tehnike vakuuma. 

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

ventuzna terapija pranaturas storitve
moxa moksibustija pranaturas storitve

MOKSIBUSTIJA

Moksibustija ali tudi moxa terapija predstavlja pomemben del tradicionalne kitajske medicine, ki s pomočjo sežiganja zelišč olajša in pospeši zdravljenje. Osnovni namen moxa terapije je odpravljanje deficita (pomanjkanja) energije yang v telesu.

Pri moxa terapiji se uporabljajo zdravilne zeliščne paličice, s katerimi se grejejo akupresurne točke na določenem ali na poškodovanem delu telesa. Na ta način se greje meridiane, kar vpliva na boljši pretok krvi, energije Qi in izboljša se splošno zdravje. Z moxa terapijo se podaljšuje učinek masaž in pretoka energije po meridijanih, ki jih je terapevt z manualnimi prijemi odprl.

Energija yang vpliva na gibanje in toploto telesa. Njeno pomanjkanje se kaže kot občutek mraza v rokah in nogah. V starih kitajskih spisih piše: “Rastlino ai ye (moxa) uporabljamo v majhnih količinah, te majhne količine ustvarijo velike količine intenzivne toplote.” Tako se 12 poglavitnih meridianov odpre, energija se uravnoteži, hlad, vlaga in toksini zapustijo telo. Pravijo ji tudi zelišče, ki odpravlja 100 bolezni, saj ob vstopu v telo odpre meridiane in tako zdravi.

Za koga je moxa najbolj primerna in pri katerih težavah učinkovito pomaga?

Moxa terapija se svetuje predvsem ledvičnemu tipu človeka in vsakemu, ki ima deficit ledvične energije oziroma preveč vode v telesu: to so tisti posamezniki, ki slabo prenašajo vlago. Primerna je tudi za otroke in starejše. Moxa terapija odpravlja cistitise, prebavne težave, obolenja pljuč, bronhitis, zamaščenost jeter, vranice/slinavke, želodčne težave, težave z rodili, miome, bolečine v križu, težave s črevesjem, vse težave z rodili, jajčniki, maternico idr.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

AURIKULOTERAPIJA

UŠESNA TERAPIJA

Aurikuloterapijo se izvaja na ušesih, ki so tudi zelo pomemben organ našega telesa. Tako kot na stopalih in dlaneh se namreč tudi na ušesih nahajajo energetske točke. Zaradi bogate oživčenosti uhlja je metoda v pomoč pri iskanju različnih šibkosti posameznika ter nadaljnjem zdravljenju.

Za koga je primerna aurikuloterapija?

Aurikuloterapija je primerna za vsakogar, ne glede na starost. Le pri nosečnicah je potrebna posebna previdnost, zato aurikuloterapije ne izvajajte sami doma.

Kako hitro zaznamo učinke terapije?

Ta tehnika je še posebej priljubljena, saj učinke zaznamo zelo hitro, lahko tudi takoj ob začetni stimulaciji. Odvisno od težave, nekatere že čez par minut. Odvisno od trajanja težave in kroničnosti pa je potrebno terapijo nekajkrat ponoviti.

Aurikuloterapija je zelo stara, učinkovita pomoč v sklopu celostne krepitve posameznika, (nastala z integracijo zahodnjaškega pristopa in tradicionalne kitajske medicine) in je povezana s telesnimi meridijani. Če uho dobro pogledate, predstavlja pomanjšano obliko celotnega človeka oziroma obrnjen položaj fetusa-zarodka v maternici.

Kako deluje aurikuloterapija?

S stimulacijo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnim sistemom povezani s preostalimi deli telesa. Aurikuloterapija ne zahteva prebadanja s pomočjo igel (kot pri akupunkturi), saj so točke na ušesu zelo občutljive, ampak se uporabljajo za to namenjeno obliži s semeni (lahko tudi magnetki ali kristali), ki jih terapevt prilepi na točno določene točke na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni. Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu. Ušesne akupunkturne točke se zaznajo šele v primeru, ko se pojavi določen problem, težava ali bolezen. Lahko gre za neravnovesje znotraj telesa, poslabšanje v delovanju določenega notranjega organa in podobno. Ob stimulaciji se zazna ostro bolečino, ki kmalu mine. Kadar nimamo težav, s pritiskom na točko ne zaznavamo bolečine.

Stranski učinki?

Le v redkih primerih se pokažejo minimalni, prehodni stranski učinki, ki kažejo na to, da se telo čisti toksinov in se ponovno vzpostavlja ravnovesje. Ti stranski učinki niso zdravju škodljivi.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

aurikuloterapija pranaturas storitve
floriterapija pranaturas storitve

FLORITERAPIJA

BACHOVE CVETNE ESENCE

Floriterapija predpostavlja zdravljenje z rožicami, v tem primeru z Bachovimi cvetnimi esencami. Poznamo 38 različnih vrst Bachovih cvetnih esenc, vsaka je vezana na določeno emocijo, ki jo odpravlja ali bolje rečeno uravna. Bachove cvetne esence zdravijo na vibracijskih frekvencah cvetov in energij, ki vplivajo na uravnoteženost energetskega sistema človeka – energija uma in psihe skupaj z energijo fizičnega telesa. Vsaka bolezen predstavlja disharmonijo, telesno, emocionalno, duhovno in duševno.

Bachove cvetne esence zdravijo vzroke bolezni, delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo uravnovesiti. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah. So tudi čudovita pomoč, podpora in spodbuda pri duhovnem in telesnem razvoju. Cilj Bachove cvetne terapije je, da ponovno vzpostavi naše duševno ravnovesje in nas na ta način poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi močmi, potenciali.

Učinki in uporaba?

Človek ponovno najde smisel bivanja. Kapljice pogosto delujejo takoj, v eni minuti po tem, ko se jih zaužije. Jemlje se jih večkrat na dan pod jezik. Ne hranite jih v bližini izvorov elektromagnetnega valovanja (radio, TV, mobilni telefon idr). Bachove cvetne esence so primerne tako za otroke in nosečnice kot tudi vse ostale. Če določene esence ne potrebujemo, nima nobenega učinka na naše telo in nam tudi ne more škodovati. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, saj niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

PROBIOTIKI

Že samo ime nam pove pro-bio, za življenje. Probiotiki delujejo na prebavnem traktu ali bolje na črevesju.

Črevesje je evolucijsko najstarejši organ in hkrati najpomembnejši, saj se v njem nahaja okvirno 70% celic imunskega sistema, kar je velika večina.

Če hočemo biti zdravi, moramo imeti zdravo črevesje. Pomembno je, da odvajamo blato vsak dan vsaj enkrat.

Na žalost pa je črevesje tudi najmanj poznan organ, saj ga je tudi težko raziskovati. Tanko črevo je dolgo 6 metrov, debelo pa 1,5m. Tu se izvaja absorpcija hrane, tu srkamo mi energijo za naše življenje, vsekakor pa moramo vedeti, kaj se v črevesju dogaja. Celotno črevesje mora pravilno delovati, zato ga moramo tudi pravilno hraniti, in sicer tako, da uživamo veliko sadja in zelenjave, slednje predvsem zvečer, ter po potrebi jemljemo probiotike. 

*Probiotiki so samo začasna podpora organizmu, da si lažje opomore. Nimajo škodljivih stranskih učinkov.

probiotiki pranaturas storitve

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065