Storitve

Tradicionalna in klinična naturopatija

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

MENTALNO ZDRAVJE IN TERAPEVTSKA PODPORA • HRBTENICA • HORMONI • PREBAVA • IMUNSKA PODPORA • ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

Želimo že na začetku poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje.  
_______________________________________________________________

NATUROPATSKA OSKRBA TUDI NA VAŠEM DOMU

LJUBLJANA | VRHNIKA | LOGATEC
in okoliške vasi teh krajev

*Naturopatsko oskrbo na domu nudimo starejšim ali invalidnim osebam.

Naročite se na BREZPLAČEN uvodni posvet za naturopatsko oskrbo na domu, kjer se spoznamo in vam predstavimo naše delo.

Sodelovanja in akreditacija

NATUROPATSKA MANUALNA TERAPIJA

Je integrativna globinska manualna terapija. Zajema predvsem manualno metodo naravnega zdravljenja VITO, različne naturopatske tehnike, akupresuro ter druge terapevtske prijeme (miofascialno terapijo, različne manipulacije, mobilizacije in raztegovanja,) za odpravljanje zastojev (blokad) in posledično krepitev telesa. Prioriteta nam je ta, da poskušamo delovati na telo kar se da celostno. Osnovana je na izkušnjah in kontinuiranih izobraževanjih, le to pa se konstantno nadgrajuje, konca seveda ni.

*V osnovi tovrstno terapijo kombiniramo tudi s Schumann Tesla frekvenčno terapijo skupaj v eni seansi (Naturopatska / Terapevtska Obravnava PraNaturas).

Kaj je VITO terapija? 

Pomaga pri krepitvi in vzpostavljanju ravnovesja pri:

S pomočjo terapij se izboljša gibljivost celotnega telesa, bolečine izzvenijo, popravi se drža, izboljša se splošno počutje in okrepi se imunski sistem. V telesu se znova začne vzpostavljati prej porušeno ravnovesje.

Temelj je odkrivanje vzrokov neskladij v telesu in odpravljanju le-teh. Telo se dojema precej preprosto ter logično. Pri delu se lahko išče tudi povezave med posameznimi organi, saj neskladja znotraj telesa telo pokaže tudi navzven.
Cilj te manualne obravnave je optimizacija informacijskega pretoka med hipofizo in organi, odprava blokad ter vzpostavitev naravnega ravnovesja in s tem samozdravljenja.

Telo potrebuje pomoč, saj se njegova odpornost zaradi stresnega in hitrega življenjskega sloga ne mora ohranjati, organizem pa zaradi obstoječih motenj ni več sposoben samoobrambe.
Cilj manualne naturopatske obravnave je čim bolje pripraviti funkcije telesa in organov, da začnejo delovati po njihovi naravni poti, poti samozdravljenja.

Služi tudi kot preventiva, saj se odpravlja motnje, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov.

Zelo primerna je pri rehabilitaciji in stabilizaciji po operacijskih posegih. *Skupaj s kinezioterapijo in fizioterapijo je v močni sinergiji.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

SCHUMANN-TESLA FREKVENČNA TERAPIJA

S tovrstno terapijo uglasimo vašo vibracijo na 7,83 Hz in aktiviramo delovanje samo-obnovitvenih mehanizmov telesa. Spodbudimo desnosučno vrtenje celic, ki je značilno za zdrave celice. Ukrepamo lahko tudi preventivno z namenom preprečevanja raznih obolenj.

Pomaga pri krepitvi in vzpostavljanju ravnovesja pri:

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

ENERGO-MANUALNA NATUROPATSKA OBRAVNAVA

Energo-manualna naturopatska obravnava je koncept kombinirane integrativne globinske manualne terapije in energijske podpore. Integracija fizičnega pritiska (mehanski del), rahlega polaganja rok in tudi nefizičnega dotika (energijski del) je ključ do celovitejšega in dolgotrajnega zdravja, ki nas po določenem številu terapij s podporo in primernega dela na sebi naredi lahko tudi bolj in bolj samostojne ter vedno le manj odvisne od drugih. Največjo skrb in odgovornost za zdravje nosimo mi sami.

Pomaga pri krepitvi in vzpostavljanju ravnovesja pri:

S pomočjo terapij se izboljša gibljivost celotnega telesa, popravi se drža, izboljša se splošno počutje, okrepi se imunski sistem ter sprosti energijski pretok. V telesu se znova začne vzpostavljati prej porušeno ravnovesje. 

V osnovi se priporočajo nekje 3-4 srečanja, odvisno od stanja posameznika in stopnje težave. Tako lahko od določenega trenutka naprej tudi sami z določenimi vajami pripomoremo k svojemu dobremu počutju in seveda preventivi. Preventiva je najboljši možni način, da ohranjamo naš organizem na visokem nivoju, to pa je tudi glavni cilj koncepta energo-manualne naturopatske obravnave PraNaturas, ter same PraNaturas vizije.

Čim bolje poskušamo pripraviti funkcije telesa, organov in seveda energijskih centrov, da začnejo delovati po njihovi naravni poti, poti samozdravljenja.

Služi tudi kot preventiva, saj se odpravlja motnje, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov.

Primerna je pri rehabilitaciji in stabilizaciji po operacijskih posegih.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

energo-manualna naturopatska obravnava pranaturas storitve

IRIDOLOGIJA

ANALIZA OČESNE ŠARENICE

Je znanost in študija o očeh in njihovem odnosu do notranjih struktur telesa, tkiv, organov …

Iridologija nam s pomočjo analize morfologije in barve šarenice, zenice in beločnice podaja informacije v zvezi s fizičnimi, psiho-vedenjskimi, dednimi, konstitucijskimi in pridobljenimi vidiki človeka. Iridološki pregled/analiza je popolnoma neboleča metoda, saj se z napravo le opazuje oko. Omogoča nam opis celostne slike osebe, ki se jo pregleduje in vključuje splošne značilnosti ter stanja (npr. vitalnost, obrambo imunskega sistema, prenasičenost s toksini, lahko tudi emocionalne blokade itd.). 

Kaj vidimo s pomočjo iridologije?

V šarenici se s pregledom in analizo vidi delovanje telesa kot celote (enotna struktura), torej splošna raven zdravja, saj razkriva konstitucionalno sestavo (genetiko), slabosti ali jakosti tkiva, kot tudi stopnje zastojev in toksičnosti (vključno s kemičnim kopičenjem, ki je lahko v veliki meri posledica okolja v katerem se zadržujemo večino časa in stvari, ki jih vnašamo in prejmemo v telo). Prav tako razkriva stopnjo, do katere so te ovire, akumulacije in slabosti prisotne. Razkriva tudi kakšno je stanje živčnega sistema ter odziv na zdravljenje, s tem, kako dobro se telo lahko zdravi. Ta proces samozdravljenja regulira naša vitalna sila, katera je tudi vidna preko šarenice.

Sodobna iridologija se je oblikovala leta 1886. Začetnik (»Oče« sodobne iridologije) je bil Ignatz Von Peczely, madžarski znanstvenik, zdravnik in homeopat, ki je tudi izdelal iridološko shemo. Je pa sicer sama iridologija kot veda poznana že iz časa antičnih kultur. Skoraj istočasno z Von Peczelyjem je švedski duhovnik N. Liljequist preučeval te pojave, kot posledico očitne spremembe obarvanosti šarenice. On prinese pomembne spremembe na Von Peczelyjevo iridološko shemo.

Pri naturopatskih obravnavah se tako deluje čim bolj celostno, zato se uporablja različne ustrezne instrumente in tehnike za spodbujanje sposobnosti samozdravljenja telesa. Iridologija naturopatskemu terapevtu/iridologu predstavlja dragoceno orodje za globlji pristop k zdravljenju in krepitvi človeka. Telo je sicer že v osnovi tako zasnovano, da se samo zdravi, v kolikor seveda dobiva prave informacije, v nasprotnem primeru pa lahko začne postopoma »padati« tudi v resnejše težave.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

energijska podpora pranaturas storitve

ENERGIJSKA PODPORA

z ENERGIJSKO MEDICINO Brennan Healing Science® (iz šole dr. med. Suzane Landripet)

ZEMELJSKA ENERGIJA

Primarna zemeljska energija je energija (tudi polnjenje »matriksa«), ki je konstantno okoli nas in če jo znamo dobro izkoristiti, si lahko olajšamo marsikatero tegobo, ki nas pesti. Je ključ za pomoč pri najpogostejših sodobnih tegobah, bodisi naj gre za fizične težave in bolezni bodisi naj gre za psihično slabo počutje.

Pomaga pri:

Da bi razumeli energijske procese, je dobro poznati naš energijski sistem in njegove osnovne dele. Pretok energije skozi ta sistem je stalen, pri čemer različne vrste energij vstopajo vanj po različnih poteh. Bolj grobe oblike materialnih energij, tj. najnižjih frekvenc, fizičnih frekvenc, vnašamo skozi usta (hrana) ter skozi nos (kisik).

Za življenje pa potrebujemo tudi subtilnejše oblike energije iz svojega okolja, ki prihajajo iz zemlje, zraka in vesolja. Te energije vstopajo in se predelujejo v sedmih glavnih energijskih centrih, imenovanih čakre, ki so vzdolžno razporejeni po našem telesu. Čakre, ki so kot nekakšni vrtinci, ki se v njihovem zdravem stanju odvijajo v smeri urinega kazalca. V tem primeru čakre izpolnjujejo svojo poglavitno funkcijo pritegovanja oziroma vsesavanja energije iz okolice ter z njo oskrbujejo vse naše organe kot tudi vsa ostala, subtilnejša, a življenjsko enako pomembna področja našega življenja. Več o energijski medicini na sledeči povezavi … (V izdelavi …)

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

ŠPORTNA MASAŽA

TERAPEVTSKA MASAŽA

Športna masaža vključuje različne terapevtske prijeme in je namenjena rekreativcem ali profesionalnim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu. Služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Prav tako pospešuje športnikovo okrevanje in lajša mišično bolečino.

*V naših obravnavah tovrstne prijeme in terapijo izvajamo predvsem z manualno naturopatsko obravnavo, kjer vklopimo tudi tehnike športne masaže.

športna masaža pranaturas storitve
manualna naturopatska obravnava pranaturas storitve

KLASIČNA ŠVEDSKA MASAŽA

Klasična masaža sprošča telo v celoti, blagodejno in sproščujoče vpliva tudi na mentalno raven. Je obravnava s fizičnim dotikom, ki poleg sprostitve in zadovoljstva prinaša tudi mnoge koristi za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Je najpopularnejša vrsta masaže, saj lahko odpravlja tudi določene bolečine, blagodejno vpliva na telo, je čista sprostitev in pomirja.

VENTUZNA TERAPIJA

Ventuzna terapija je starodavna oblika kitajske tradicionalne medicine s pomočjo katere se povzroča lokalno stimulacijo prekrvavitve in pretoka limfe iz globlje ležečih tkiv, kar vpliva na krvne žile in posledično povečan dotok krvi v tkivo kože, ki proizvaja biološke aktivne substance, stimulira metabolične in regenerativne procese.

Ventuzna terapija:

Predvsem se uporablja kot protibolečinska terapija za vse vrte bolečin, tudi najbolj trdovratnih kot so na primer bolečine v križu, hrbtenici, kolenih, nogah, vratu, idr …

S pomočjo ventuzne terapije se v telesu odprejo meridiani in vzpostavi se harmonija pretoka energije Qi (vitalna sila). Bolečina se pojavlja na mestih, kjer je pretok energije blokiran. Ventuzna terapija se izvaja tako, da se na akupresurnih točkah s pomočjo čašic ustvari vakuum, ki dvigne kožo, kar poveča cirkulacijo krvi in energije Qi. Na tak način terapevt ublaži bolečino in sprosti telo. 

*Ventuzno terapijo ponavadi uporabimo tekom obravnav z manualno terapijo, v kolikor se vidi, da bi bilo to potrebno in primerno.

*Po ventuzni terapiji nekje 14 dni na telesu ostanejo rdeči-vijola (kri pod kožo) madeži (krogci) zaradi tehnike vakuuma. 

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

AURIKULOTERAPIJA

UŠESNA AKUPUNKTURA S SEMENKAMI

Aurikuloterapijo se izvaja na ušesih, ki so tudi zelo pomemben organ našega telesa. Tako kot na stopalih in dlaneh se namreč tudi na ušesih nahajajo energetske točke. Zaradi bogate oživčenosti uhlja je metoda v pomoč pri iskanju različnih šibkosti posameznika ter nadaljnjem zdravljenju.

Za koga je primerna aurikuloterapija?

Aurikuloterapija je primerna za vsakogar, ne glede na starost. Le pri nosečnicah je potrebna posebna previdnost, zato aurikuloterapije ne izvajajte sami doma.

Kako hitro zaznamo učinke terapije?

Ta tehnika je še posebej priljubljena, saj učinke zaznamo zelo hitro, lahko tudi takoj ob začetni stimulaciji. Odvisno od težave, nekatere že čez par minut. Odvisno od trajanja težave in kroničnosti pa je potrebno terapijo nekajkrat ponoviti.

Aurikuloterapija je zelo stara, učinkovita pomoč v sklopu celostne krepitve posameznika, (nastala z integracijo zahodnjaškega pristopa in tradicionalne kitajske medicine) in je povezana s telesnimi meridijani. Če uho dobro pogledate, predstavlja pomanjšano obliko celotnega človeka oziroma obrnjen položaj fetusa-zarodka v maternici.

Kako deluje aurikuloterapija?

S stimulacijo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnim sistemom povezani s preostalimi deli telesa. Aurikuloterapija ne zahteva prebadanja s pomočjo igel (kot pri akupunkturi), saj so točke na ušesu zelo občutljive, ampak se uporabljajo za to namenjeno obliži s semeni (lahko tudi magnetki ali kristali), ki jih terapevt prilepi na točno določene točke na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni. Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu. Ušesne akupunkturne točke se zaznajo šele v primeru, ko se pojavi določen problem, težava ali bolezen. Lahko gre za neravnovesje znotraj telesa, poslabšanje v delovanju določenega notranjega organa in podobno. Ob stimulaciji se zazna ostro bolečino, ki kmalu mine. Kadar nimamo težav, s pritiskom na točko ne zaznavamo bolečine.

Stranski učinki?

Le v redkih primerih se pokažejo minimalni, prehodni stranski učinki, ki kažejo na to, da se telo čisti toksinov in se ponovno vzpostavlja ravnovesje. Ti stranski učinki niso zdravju škodljivi.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

aurikuloterapija pranaturas storitve
floriterapija pranaturas storitve

BACHOVE CVETNE ESENCE

FLORITERAPIJA

Floriterapija predpostavlja zdravljenje z rožicami, v tem primeru z Bachovimi cvetnimi esencami. Poznamo 38 različnih vrst Bachovih cvetnih esenc, vsaka je vezana na določeno emocijo, ki jo odpravlja ali bolje rečeno uravna. Bachove cvetne esence zdravijo na vibracijskih frekvencah cvetov in energij, ki vplivajo na uravnoteženost energetskega sistema človeka – energija uma in psihe skupaj z energijo fizičnega telesa. Vsaka bolezen predstavlja disharmonijo, telesno, emocionalno, duhovno in duševno.

Bachove cvetne esence zdravijo vzroke bolezni, delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo uravnovesiti. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah. So tudi čudovita pomoč, podpora in spodbuda pri duhovnem in telesnem razvoju. Cilj Bachove cvetne terapije je, da ponovno vzpostavi naše duševno ravnovesje in nas na ta način poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi močmi, potenciali.

Učinki in uporaba?

Človek ponovno najde smisel bivanja. Kapljice pogosto delujejo takoj, v eni minuti po tem, ko se jih zaužije. Jemlje se jih večkrat na dan pod jezik. Ne hranite jih v bližini izvorov elektromagnetnega valovanja (radio, TV, mobilni telefon idr). Bachove cvetne esence so primerne tako za otroke in nosečnice kot tudi vse ostale. Če določene esence ne potrebujemo, nima nobenega učinka na naše telo in nam tudi ne more škodovati. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, saj niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

MENTALNO ZDRAVJE

TERAPEVTSKA PODPORA IN SVETOVANJE

Naturopatija pristopa k mentalnemu zdravju na celosten način, pri čemer upošteva fizične, čustvene in okoljske dejavnike, ki lahko vplivajo na duševno počutje.

Tukaj je nekaj načinov, kako naturopatija obravnava mentalno zdravje:

 1. Prehrana: Naturopati prepoznajo povezavo med prehrano in duševnim zdravjem. Svetujejo uravnoteženo prehrano, bogato s hranili, kot so vitamini skupine B, omega-3 maščobne kisline in antioksidanti, ki lahko podpirajo zdravje možganov in uravnavanje razpoloženja, …

 2. Zelišča in prehranska dopolnila: Naturopati lahko priporočajo uporabo zelišč in prehranskih dopolnil, ki imajo pomirjujoče lastnosti ali podpirajo uravnoteženo razpoloženje. Primeri vključujejo kamilico, meliso, sibirski ginseng, …

 3. Prilagoditve življenjskega sloga: Naturopati spodbujajo vzpostavljanje zdravega življenjskega sloga, ki vključuje redno telesno aktivnost, dovolj spanja, tehnik sproščanja (kot so dihalne vaje, meditacija, joga,…) ter vzdrževanje kakovostnih medosebnih odnosov.

 4. V naši praksi uporabljamo tudi Energijsko mentalno podporo za duševno zdravje, ki deluje tako na biokemijsko sfero, kot seveda na energijsko subtilno telo. 

 5. Velik suport pri mentalnem zdravju so tudi Bachove cvetne esence za uravnavanje čustev. Vsak človek je individualno bitje, in zato potrebuje svojo osebno mešanico, glede na konstitucijo in potrebe.

  Strokovna znanja, ki jih črpam za tovrstna področja, so plod izobraževanj v šoli energijske integracije dr. med. Suzane Landripet, študija naturopatije ter seveda tudi svojih lastnih izkušenj.

  *Pri svojem delu se zavezujem etiki.
  Med menoj in zdravljencem velja popolna zaupnost in vse, kar je izrečeno, ostane med nama.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

TERAPEVTSKA PODPORA STAREJŠIM OSEBAM

Naturopatska oskrba na vašem domu

KAJ ZAJEMA IN KAKO POTEKA BREZPLAČEN POSVET?

Brezplačen posvet zajema seznanitev in predstavitev našega dela, ter posvetovanje o različnih potrebah in zmožnostih vsakega posameznika. Na brezplačen posvet se lahko mi pripeljemo do vas, ali ga izvedemo online (preko klica ali video klica). Traja lahko do 20min. 

KAKO POTEKAJO NADALJNE PODPORNE TERAPIJE IN KAJ ZAJEMA NATUROPATSKA TERAPIJA?

Terapije v začetku potekajo pogosteje, kasneje pa se interval med terapijami zvišuje tudi na več tednov.
V kolikor se po posvetu odločite za naše terapevtske storitve, vam ob naslednjem srečanju preden začnemo s terapijami naredimo tudi iridološko analizo očesne šarenice z očesno lupo, ki naredi dovolj ostro in povečano sliko očesa. Oko nam pove, katere genetske predispozicije imate, čemu ste nagnjeni, koliko prirojene življenjske energije imate, ipd …

Naturopatska terapija zajema več terapevtskih metod in tehnik, ki so del integrativne medicine.
Eno izmed pomembnejših naturopatskih načel temelji na spoznanju, da ima vsako živo bitje že prirojeno moč samozdravljenja. Z naturopatijo to le spodbudimo in toliko opolnomočimo telo, da se lažje opomore in vrne k trdnejšemu zdravju.

Naturopatija nima škodljivih stranskih učinkov (pojavijo se sicer pogosto, a so le odraz reakcije organizma), težave posameznika obravnava kar se da celostno in se ne ukvarja le s simptomi, temveč išče in odpravlja tudi vzroke težav.

Na tej točki seveda moramo omeniti, da pri starejših po večini delujemo v smeri ohranjanja in vzdrževanja zdravja, ter podpore za kakovostnejše tretje življenjsko obdobje. 

Verjamemo, da je dober in pristen odnos z zaupanjem, tisti prvi in najpomembnejši del, kjer se zdravje lahko začne. 

KOMU LAHKO NAŠA NATUROPATSKA TERAPIJA POMAGA IN KATERE TEHNIKE UPORABLJAMO PRI TERAPIJAH NA VAŠEM DOMU?

Predvsem tistim kroničnim težavam, ki človeka pestijo in onemogočajo bolj kakovostno življenje.

• Motnje ravnotežja in težke noge
• Multipla skleroza
• Parkinsonova bolezen
• Različne težave s prebavo
• Revma
• Visok krvni tlak
• Težko dihanje
• Holesterol
• Zamaščenost jeter
• Krvni sladkor
• Motnje spanja
• Depresija
• Tesnoba

Pomagamo, da se povrne energija, usmerimo pri prehrani, izvedemo tudi aurikuloterapijo (ušesna akupunktura s semenkami) ter različne manualne prijeme, za sproščanje mehkih tkiv. Tako se spodbudi tudi mikrocirkulacijo telesnih tekočin. Torej če povzamemo so najpogostejše metode, ki jih uporabljamo pri terapijah na domu akupresura, refleksna masaža stopal in drugi masažni prijemi, dihalna vadba in terapevtske vaje ter aurikuloterapija (ušesna akupunktura s semenkami). Svetujemo tudi o življenjskem slogu. Ostale naravne tehnike so po potrebi.

Na brezplačen posvet se lahko naročite na telefonski številki 051 320 065 ali elektronskem naslovu info@pranaturas.si.

Več o nas si lahko preberete na naši spletni strani. 

Delujemo v Ljubljani, Vrhniki ter Logatcu, z okoliškimi kraji.

Potrebujete več informacij ali pa se želite prijaviti na brezplačen posvet?

Spodaj kliknete na povpraševanje, napišite vaše želje, vprašanja, in z veseljem vam bomo odgovorili.

*Naše storitve NE nadomeščajo zdravniške ali katere koli druge zdravstvene oskrbe, temveč delujejo poleg njih kot učinkovita dodatna podpora le tem.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

krepitev srca kvinoja pranaturas

PREHRANSKO SVETOVANJE

KONSTITUCIONALNA IN FUNKCIONALNA PREHRANA

Naturopatska prehrana je osredotočena na uporabo hrane kot naravne medicine za spodbujanje zdravja in ravnovesja v telesu. Naturopati verjamejo, da pravilna prehrana igra ključno vlogo pri ohranjanju dobrega zdravja in preprečevanju bolezni. Ta prehranski pristop temelji na načelih celostnega zdravljenja, pri čemer se upoštevajo individualne potrebe posameznika.

Naturopatska prehrana poudarja uporabo svežih, organsko pridelanih živil, bogatih s hranili, kot so zelenjava, sadje, cela zrna, oreščki, semena, stročnice, … Ta pristop spodbuja čim večje izogibanje predelani hrani, gensko spremenjenim organizmom, dodanim konzervansom, umetnim sladilom in drugim umetnim sestavinam, ki lahko negativno vplivajo na zdravje.

Pomemben vidik naturopatske prehrane je uravnoteženost. Naturopati spodbujajo, da prehrana vključuje raznoliko paleto hranil, vključno z beljakovinami, ogljikovimi hidrati, zdravimi maščobami, vlakninami, vitamini in minerali. Prav tako poudarjajo pomen pravilne prebave, saj se verjame, da je dobro delujoč prebavni sistem ključen za absorpcijo hranil.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

NATUROPATSKO SVETOVANJE NA DALJAVO

• Online naturopatski coaching zajema usmeritve na področju konstitucionalne in funkcionalne prehrane. Pomagamo tudi pri izgubi odvečnih kilogramov v kombinaciji primerne prehrane ter načini razmišljanja in raznimi zmotnimi prepričanji, ki se tekom let in odraščanja vtisnejo v naš um.
Spremljamo tudi vaše aktivnosti in nudimo mentalno podporo. Učimo in spodbujamo pravilne dihalne tehnike s področja funkcionalnega dihanja in funkcionalnih energijskih vaj.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065