O meni

BUILD BRIDGES, NOT WALLS

Z vami sem Matijas Slivnik, diplomirani naturopat in iridolog, že od malih nog pa tudi velik ljubitelj narave in športne rekreacije ter glasbenik. 

Vse to me je in me še vedno navdihuje ter mi daje posebno vibracijo, ki jo počasi in vztrajno dojemam z raziskovanjem in tudi delom na sebi, ter sedaj že desetletje nudenjem pomoči in terapevtski podpori drugim.

Zaključen imam mednarodno certificirani študijski program smeri Naturopatija. Po končanem študiju pa sem se udeležil tudi dodatnih podiplomskih izobraževanj iz Klinične Naturopatije (naturopatska strokovna praksa) pri dr. Umbertu Villantiju, ter se tako dopolnjeval z znanji tudi s tujine (Italija, Češka, Nemčija, Anglija). Znanja konstantno nadgrajujem ter se izobražujem z različnih področji preventivne oskrbe, dihalnih tehnik, terapevtskega zdravljenja ter prehrane.


Terapevt manualne metode naravnega zdravljenja VITO ~ certif. Energoterapevt (Tehnike Brennan Healing Science® iz šole energijske integracije dr. med. Suzane Landripet) ~ certif. Schumannov terapevt ~ certif. Prehranski svetovalec Dieta GIFT (Accademia di medicina di Segnale) ~ Športni maser ~ član Združenja naturopatov Slovenije.

IMG_9459

Moja pot in stik z naravo ...​

Z vami sem Matijas Slivnik. Luč našega prelepega planeta Zemlja sem se sprva “odločil” ugledati v dolini reke Soče, v družini, ki sem ji hvaležen za vse vrednote in danosti, katerih sem bil deležen skozi celotno obdobje odraščanja.

Že od malih nog so me obkrožale lepote narave, tako sem imel direktno možnost preživeti tudi ogromno svojega prostega časa med drevesi in seveda po drevesih, ob potokih, rekah, tolmunih, v hribih, gorah … V srednješolskih letih me je močno navdušilo tudi športno plezanje, ki ga še vedno zelo rad vklopim v svojo rekreacijo.

Narava je resnično poseben duhovni prostor, ki ga je vsekakor primerno spoštovati. 

... stik z glasbo ...

V zelo rosnih začetkih svojega življenja se je moja pot začela usmerjati tudi v glasbene vode, spoznavanje ter ukvarjanje z inštrumenti in petjem, in le to še vedno ostaja. Je moja strast, je del sprostitve in posebna vibracija, ki jo večkrat notranje povezujem tudi s svojim terapevtskim delom.

       Študij sem po končani splošni gimnaziji nadaljeval in zaključil v Ljubljani, kjer pa trenutno tudi delam. Moja prvotna univerzitetna izobrazba je sicer iz upravnih ved.

Že na samem začetku tega študija, ki je bil  bolj kot ne na “stranskem tiru”, pa sem začel intenzivneje spoznavati številne druge razsežnosti in znanja okoli nas ter se pričel počasi zbliževati in vse bolj razumevati njihovo širino ter globino. Želja po raziskovanju in odkrivanju je bila in je nenehno prisotna. Tako me je pot vodila naprej …

glasba dšups pranaturas

Prvi stiki s komplementarno medicino in moje nadaljnje delovanje

If anything is worth doing, do it with all your heart

Buddha

-

Postopoma sem se začel pobližje spoznavati tudi s področji komplementarnih in alternativnih oblik krepitve človeškega organizma. Sprva sem deloval kot maser klasične in športne terapevtske masaže ter pridobival izkušnje v masažnih centrih ter fitnesih, kjer smo imeli skupaj z osebnimi trenerji ter ostalimi strokovnimi sodelavci veliko medsebojnega sodelovanja in podpore.
 
V nekem trenutku življenja pa je moja večletna velika želja, vizija in vztrajnost, z zanimivim razpletom obrodila nov, večji korak. Prvi korak k temu je prispevalo povabilo in možnost usposabljanja za terapevta po metodi naravnega zdravljenja VITO, ki jo je razvil Vitomir Ravnikar. Ta pristop in poseben koncept manualne tehnike mi je dal širšega znanja in globljo prakso ter me vpeljal v drugo dimenzijo pogleda na zdravljenje in krepitev človeškega telesa. Hvaležen sem, da sem lahko takrat postal del te ekipe, z nekaterimi tudi še vedno dobro sodelujemo. Na tej točki se želim sprva zahvaliti Vitu Ravnikarju za nesebično predajanje dragocenega znanja, izpostaviti in zahvaliti pa se želim prav tako tudi Klemnu Tušarju za ogromno podpore, časa in različnih specialnih pristopov pri usposabljanju za terapevte.
 
Moja zvedavost in nadgradnja je segala naprej, tako sem se vpisal še na mednarodno certificirani (akreditacija World Naturopathic Federation) študijski program naturopatije in holistične iridologije (izobraževalni program naturopatskega centra saeka, smer naturopatija, prenesen iz Italije – Torino, primarno pa iz Švice), in ga tudi uspešno zaključil. Po zaključku osnovnega dela študija, sem se udeležil tudi dodatnih izobraževanj in prakse iz klinične naturopatije (naturopatska strokovna praksa) pri dr. Umbertu Villantiju, ter se v nadaljevanju dopolnjeval z znanji tudi iz tujine (Češka, Italija, Anglija, Nemčija). 
Področja, ki jim znotraj naturopatske obravnave posvečam več pozornosti so prebavni, imunski ter mišično skeletni sistem. Želim omeniti, da je naturopatija širom sveta zelo prepoznavna in uporabljena oblika krepitve telesa in duha ter zajema vrsto naravnih in ne-invazivnih tehnik. V vedno več državah je tudi že del primarnega zdravstvenega sistema. Naturopatska terapija spada v osnovi pod naravno komplementarno medicino. V svetu je že ogromno sodelovanja med naturopati in zdravniki klasične medicine, saj le-ta odnos, povezovanje, posluh, pripravljenost in razumevanje, dokazano v praksi prinese več življenjske energije in zdravja ljudem. Za eno izmed primerov bi izpostavil kar Švico, kjer naturopat in osebni zdravnik običajno sodelujeta skupaj. Več o naturopatiji po svetu in splošno lahko najdete tudi na http://worldnaturopathicfederation.org/. Integrativna medicina vsekakor močno šteje, ena z drugo, z roko v roki, za celovitejši pristop do soljudi.
Globoko v sebi, v samem jedru srca pa vedno znova občutim in vem, da se zadeva ne zaključi na fizični ravni človeka, ampak igra zelo pomembno vlogo prav tisto, kar je večini očem nevidno – kar lahko čutimo, začutimo, občutimo. Moja pretekla manj prijetna življenjska izkušnja z zelo nizkim nivojem življenjske energije je prinesla tudi korak k intenzivnejšemu spoznavanju in učenju na področju energijskih metod zdravljenja. Energijska medicina je postala velik del mojega življenja in me prav tako pozitivno zaznamovala ter mi pomagala uvideti in občutiti stvari, ki jih predhodno še nisem uspel. Učil in spoznaval sem se z energijskimi metodami, kot sta reiki in zemeljska energija “matriks” ter drugimi tehnikami za podporo naši lastni življenjski sili. V energijski medicini sem se izobraževal, izpopolnjeval po večini pri hrvaški zdravnici in energoterapevtki Suzani Landripet. Ga. Suzana je specializirana toksikologinja, energoterapevtka in tudi mednarodno priznana izvajalka terapevtskega energijskega zdravljenja (Brennan Healing Science®). Energijsko medicino je doštudirala na fakulteti v ZDA.
 
Ljudje nismo le fizična, temveč tudi energijska, svetlobna in toplotna bitja.
 
Ne dovolimo pa si ali ne zmoremo, da bi resnično občutili in zaupali naši naravni intuiciji. Žal je dandanes v svetu velik »šum«, blazno hiter tempo življenja, ki nas sili v prehitevanje samega sebe, dokazovanje pred drugimi, skratka nenaravno delovanje našega organizma, predvsem lastne psihološke (ne)naravnanosti. Je doba izgorelosti in izčrpanosti. Čustveno se zatiramo in zapiramo pot v sebe, v naše srce.
 

Prisluhnimo, zaupajmo ter dopustimo si, da se imamo radi v vsej svoji biti, radosti in hvaležnosti.

 
matijas slivnik podpis pranaturas

Make a habit of two things: to help; or at least to do no harm.

Hippocrates

-

Stopimo v stik ...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065