O meni

BUILD BRIDGES, NOT WALLS 

Z vami sem Matijas Slivnik, ponosni očka, sicer pa že od malih nog velik ljubitelj narave, športne rekreacije ter glasbenik.
Živim in opravljam svoje poslanstvo, ko ljudem z naravnimi in ne-invazivnimi terapevtskimi pristopi uspešno in učinkovito pomagam do prave življenjske energije, mentalnega zdravja, da se lahko rešijo kroničnih bolečin, izgorelosti, tesnobe, depresije, energijske izčrpanosti, tudi prekomerne telesne teže, … 
Po poklicu sem terapevt in en izmed prvih kvalificiranih diplomiranih naturopatov in holističnih iridologov v Sloveniji, energoterapevt ter inštruktor funkcionalega dihanja.

Vse to me je in me še vedno navdihuje ter mi daje posebno vibracijo, ki jo počasi in vztrajno dojemam z raziskovanjem in tudi delom na sebi, ter že več kot desetletje nudenjem pomoči in terapevtski podpori drugim.

Zaključen imam mednarodno certificirani študijski program smeri Naturopatija. Po končanem študiju pa sem se udeležil tudi dodatnih podiplomskih izobraževanj iz Klinične Naturopatije (naturopatska strokovna praksa) pri dr. Umbertu Villantiju, ter se nadalje dopolnjeval z znanji tudi s tujine (Italija, Češka, Nemčija, Anglija). Znanja konstantno nadgrajujem ter se izobražujem iz različnih zdravstvenih in zdravilskih področji preventivne in kurativne oskrbe, naturopatskega terapevtskega zdravljenja, mentalnega zdravja, psihoterapevtskih pristopov, energijskih metod, dihalnih tehnik ter prehrane. 

Diploma iz naturopatije in holistične iridologije •• Podiplomsko usposabljanje iz klinične naturopatije •• Dodatna izobraževanja s področja psihoanalitične psihoterapije (*še v teku, ZDA) •• Certif. Inštruktor funkcionalnega dihanja Oxygen Advantage (Patrick McKeown) •• Terapevt metode naravnega zdravljenja Vito •• Energoterapevt (Tehnike Brennan Healing Science® iz šole psihoenergijske integracije dr. med. Suzane Landripet) •• Certif. Schumannov terapevt •• Certif. Prehranski svetovalec Dieta GIFT Accademia di medicina di Segnale (Italija) •• Športni maser •• član Združenja naturopatov Slovenije.

IMG_9830

Moja pot in stik z naravo ...​

Z vami sem Matijas Slivnik. “Luč” našega prelepega planeta Zemlja sem se sprva “odločil” ugledati v dolini reke Soče, v družini, ki sem ji hvaležen za vse vrednote in danosti, katerih sem bil deležen skozi celotno obdobje odraščanja.

Že od malih nog so me obkrožale izjemne lepote narave, tako sem imel direktno možnost preživeti tudi ogromno svojega prostega časa med drevesi in seveda po drevesih, ob potokih, rekah, neokrnjenih tolmunih, v hribih, gorah, … V srednješolskih letih me je močno navdušilo tudi športno plezanje, ki ga kdaj pa kdaj še vedno zelo rad vklopim v svojo rekreacijo.

Narava je resnično poseben duhovni prostor, ki ga je vsekakor primerno spoštovati. 

... stik z glasbo ...

V zelo rosnih začetkih svojega življenja se je moja pot začela usmerjati tudi v glasbene vode, spoznavanje ter ukvarjanje z inštrumenti in petjem, in le to še vedno ostaja. Je moja strast, je del sprostitve in posebna vibracija, ki jo večkrat notranje povezujem tudi s svojim terapevtskim delom. Glasba, zvok, vibracije delujejo na telo lahko zelo zdravilno in pomirjujoče.

       Študij sem po končani splošni gimnaziji nadaljeval in zaključil v Ljubljani, kjer pa trenutno tudi delam. Moja prvotna univerzitetna izobrazba je sicer iz upravnih ved.

Že na samem začetku tega študija, ki je bil  bolj kot ne na “stranskem tiru”, pa sem začel intenzivneje spoznavati številne druge razsežnosti in znanja okoli nas ter se pričel počasi zbliževati in vse bolj razumevati njihovo širino ter globino. Želja po raziskovanju in odkrivanju je bila in je nenehno prisotna. Tako me je pot vodila naprej …

Prvi stiki s komplementarno medicino in moje nadaljnje delovanje

If anything is worth doing, do it with all your heart

Buddha

Postopoma sem se začel pobližje spoznavati tudi s področji komplementarnih in alternativnih oblik krepitve človeškega organizma. Sprva sem deloval kot maser klasične in športne terapevtske masaže ter pridobival izkušnje v masažnih centrih ter fitnesih, kjer smo imeli skupaj z osebnimi trenerji ter ostalimi strokovnimi sodelavci veliko medsebojnega sodelovanja in podpore.
 
V nekem trenutku življenja pa je moja večletna velika želja, vizija in vztrajnost, z zanimivim razpletom obrodila nov, večji korak. Prvi korak k temu je prispevalo povabilo in možnost usposabljanja za terapevta po metodi naravnega zdravljenja VITO, ki jo je razvil Vitomir Ravnikar. Ta pristop in poseben koncept terapevtske tehnike mi je dal širšega znanja in globljo prakso ter me vpeljal v drugo dimenzijo pogleda na zdravljenje in krepitev človeškega telesa. Hvaležen sem, da sem lahko takrat postal del te ekipe, z nekaterimi tudi še vedno dobro sodelujemo. 

Moja zvedavost in nadgradnja je segala naprej, tako sem se vpisal še na mednarodno certificirani (akreditacija World Naturopathic Federation) študijski program naturopatije in holistične iridologije. Po zaključku osnovnega dela študija, sem se udeležil tudi dodatnih izobraževanj in prakse iz klinične naturopatije (naturopatska strokovna praksa) pri dr. Umbertu Villantiju, ter se v nadaljevanju dopolnjeval z znanji tudi iz tujine (Češka, Italija, Anglija, Nemčija). 
Želim omeniti, da je naturopatija širom sveta zelo prepoznavna in uporabljena oblika krepitve telesa in duha ter zajema vrsto naravnih in ne-invazivnih tehnik.
V moji praksi dajem ogromen poudarek na krepitvi mentalnega zdravja, kroničnih obolenj, mišičnih bolečin, učinkovito dvigujem nivo življenjske energije, kar seveda nadalje pripomore pri različni težavah kot so tudi adrenalna izgorelost, izčrpanost, kronična utrujenost, težave s prekomerno telesno težo in debelostjo, ipd …

V vedno več državah po svetu je naturopatija tudi že del primarnega zdravstvenega sistema.
V svetu je že ogromno sodelovanja med naturopati in zdravniki klasične medicine, saj le-ta odnos, povezovanje, posluh, pripravljenost in razumevanje, dokazano v praksi prinese več življenjske energije in zdravja ljudem. Za eno izmed primerov bi izpostavil kar Švico, kjer naturopat in osebni zdravnik običajno sodelujeta skupaj. Več o naturopatiji po svetu in splošno lahko najdete tudi na http://worldnaturopathicfederation.org/. Integrativna medicina vsekakor močno šteje, ena z drugo, z roko v roki, za celovitejši pristop do soljudi.

Moja naturopatska klinična praksa in terapevtsko delo zajema tudi psihoterapevtske pristope s področja psihoanalitične psihoterapije (Privatni inštitut za napredne psihološke študije, ZDA – izobraževanje še v teku*), coaching ter tudi dihalno terapijo in usmeritve na področju funkcionalnega dihanja, ki je zame ključnega, osnovnega pomena za trdno zdravje in dobro mentalno počutje. Namreč dihanje ima zelo velik vpliv na psihološko stanje človeka, življenjsko energijo, čustva, doživljanje sveta, življenjsko energijo, …
Za tovrstna znanja s področja dihanja sem se izpopolnjeval na šolanju za psihoenergijsko Integracijo (dr. med. Suzana Landripet), ter pri dihalnem inštitutu, Oxygen Advantage (Irska), kjer sem pridobil tudi certifikat za inštruktorja funkcionalnega dihanja.

Globoko v sebi, v samem jedru srca pa vedno znova občutim in vem, da se zadeva ne zaključi na fizični ravni človeka, ampak igra zelo pomembno vlogo prav tisto, kar je večini očem nevidno – kar lahko čutimo, začutimo, občutimo. Moja pretekla manj prijetna življenjska izkušnja z zelo nizkim nivojem življenjske energije in tesnobnih/anksioznih stanj je prinesla tudi korak k intenzivnejšemu spoznavanju in učenju na področju energijskih metod zdravljenja. Energijska medicina je postala velik del mojega življenja in me prav tako pozitivno zaznamovala ter mi pomagala uvideti in občutiti stvari, ki jih predhodno še nisem uspel. Učil in spoznaval sem se tudi z energijskimi metodami, kot sta celostni energetski reiki (3. mojstrska stopnja), predvsem pa zemeljska energija, strokovno imenovana Matriks ter drugimi psihoenergetskimi tehnikami za podporo naši lastni življenjski sili in seveda mentalnemu zdravju ter čustveni podpori. V energijski medicini sem se izobraževal, izpopolnjeval po večini pri hrvaški zdravnici in energoterapevtki dr. Suzani Landripet, v njeni šoli psiho-energijske integracije, kjer sem tudi dokončal vse 3 stopnje izobraževanja.
Ga. Suzana je specializirana toksikologinja, energoterapevtka in tudi mednarodno priznana izvajalka terapevtskega energijskega zdravljenja (Brennan Healing Science®). Energijsko medicino je doštudirala na fakulteti v ZDA.
 
Ljudje nismo le fizična, temveč tudi energijska, svetlobna in toplotna bitja.
 
Ne dovolimo pa si ali ne zmoremo, da bi resnično občutili in zaupali naši naravni intuiciji. Žal je dandanes v svetu velik »šum«, blazno hiter tempo življenja, ki nas sili v prehitevanje samega sebe, dokazovanje pred drugimi, skratka nenaravno delovanje našega organizma, predvsem lastne psihološke (ne)naravnanosti. Je doba izgorelosti in izčrpanosti. Čustveno se zatiramo in zapiramo pot v sebe, v naša srca …
 

Prisluhnimo, zaupajmo ter dopustimo si, da se imamo radi v vsej svoji biti, radosti in hvaležnosti.

matijas slivnik podpis pranaturas

Make a habit of two things: to help; or at least to do no harm.

Hippocrates

Stopimo v stik ...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065