Mentalno zdravje
in kronična obolenja

Tradicionalna in klinična naturopatija ter psihoterapevtski pristopi

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

• MENTALNO ZDRAVJE   
• KRONIČNA IN AUTOIMUNA OBOLENJA 
• ŽIVLJENJSKA ENERGIJA
• PREKOMERNA TELESNA TEŽA

Želimo poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje. 

Terapevtske obravnave in svetovanja v osnovi potekajo 1x tedensko, na isti dan in ob isti uri.

MENTALNO ZDRAVJE IN KRONIČNA OBOLENJA

TERAPEVTSKA PODPORA ZA HARMONIZACIJO ŽIVLJENJSKE ENERGIJE

Naturopatija pristopa k mentalnemu zdravju, kroničnim obolenjem in življenjski energiji na  celosten način, pri čemer upošteva fizične, čustvene, energijske, prav tako s kombinacijo genetike in okoljskih dejavnikov, ki lahko vplivajo na celostno zdravje in počutje.

Tukaj je nekaj načinov, kako naturopatija obravnava mentalno zdravje in kronična obolenja:

 1. Prehrana: Naturopati prepoznamo pomembno povezavo med prehrano, duševnim zdravjem ter zakisanostjo telesa. Svetujemo uravnoteženo prehrano glede na konstitucijo človeka, tudi bogato s hranili, kot so npr. vitamini skupine B, omega-3 maščobne kisline in antioksidanti, ki lahko podpirajo zdravje možganov in uravnavanje razpoloženja, … Biokemija, presnova, delovanje črevesja, zelo pomembno vplivajo na naše počutje.

 2. Zelišča in prehranska dopolnila: Naturopati lahko priporočamo uporabo zelišč in prehranskih dopolnil, ki imajo pomirjujoče lastnosti ali podpirajo uravnoteženo razpoloženje. Primeri vključujejo kamilico, meliso, sibirski ginseng, in še ogromno drugih, …

 3. Prilagoditve življenjskega sloga in pogovorna terapija: Naturopati spodbujamo vzpostavljanje zdravega življenjskega sloga, ki vključuje redno telesno aktivnost, dovolj spanja, hidracije telesa, tehnik sproščanja (kot so dihalne vaje, meditacija, joga,…) ter vzdrževanje kakovostnih medosebnih odnosov. Naše delo je prepleteno tudi s psihoterapijo in vključuje tehnike psihoterapije, predvsem psihoanalitične psihoterapije.

 4. V naši praksi uporabljamo tudi psihoenergijski pristop po metodi energijske medicine dr. med. Suzane Landripet. Tj. Energijska mentalna podpora za duševno zdravje, ki deluje tako na biokemijsko sfero, kot seveda na energijsko subtilno telo. Oboje je povezana celota, tako lahko pridemo do izredno dobrih rezultatov.
 5. Velika podpora pri mentalnem zdravju, kroničnih obolenjih in energiji so tudi Bachove cvetne esence, predvsem za uravnavanje čustev. Vsak človek je individualno bitje, in zato potrebuje svojo osebno mešanico, glede na konstitucijo in potrebe.

  Strokovna znanja, ki jih črpam za tovrstna področja, so plod izobraževanj v šoli energijske terapevtske integracije dr. med. Suzane Landripet, študija naturopatije in strokovne naturopatske prakse iz klinične naturopatije, tradicionalne kitajske medicine, dihalnih izobraževanj, izpopolnjevanja in izobraževanja iz psihoanalitične psihoterapije ter seveda tudi svojih lastnih izkušenj.
  Še vedno se izpopolnjujem iz različnih terapevtskih metod, ki se poglabljajo na človeka kot individualno bitje, ter celostno obravnavo.

  *Pri svojem delu se zavezujem etiki.
  Med menoj in zdravljencem velja popolna zaupnost in vse, kar je izrečeno, ostane med nama.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065