Mentalno zdravje

Tradicionalna in klinična naturopatija

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

MENTALNO ZDRAVJE IN TERAPEVTSKA PODPORA • HRBTENICA • HORMONI • PREBAVA • IMUNSKA PODPORA • ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

Želimo že na začetku poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje.  
_______________________________________________________________

NATUROPATSKA OSKRBA TUDI NA VAŠEM DOMU

LJUBLJANA | VRHNIKA | LOGATEC
in okoliške vasi teh krajev

*Naturopatsko oskrbo na domu nudimo starejšim ali invalidnim osebam.

Naročite se na BREZPLAČEN uvodni posvet za naturopatsko oskrbo na domu, kjer se spoznamo in vam predstavimo naše delo.

MENTALNO ZDRAVJE

TERAPEVTSKA PODPORA IN SVETOVANJE

Naturopatija pristopa k mentalnemu zdravju na celosten način, pri čemer upošteva fizične, čustvene in okoljske dejavnike, ki lahko vplivajo na duševno počutje.

Tukaj je nekaj načinov, kako naturopatija obravnava mentalno zdravje:

 1. Prehrana: Naturopati prepoznajo povezavo med prehrano in duševnim zdravjem. Svetujejo uravnoteženo prehrano, bogato s hranili, kot so vitamini skupine B, omega-3 maščobne kisline in antioksidanti, ki lahko podpirajo zdravje možganov in uravnavanje razpoloženja, …

 2. Zelišča in prehranska dopolnila: Naturopati lahko priporočajo uporabo zelišč in prehranskih dopolnil, ki imajo pomirjujoče lastnosti ali podpirajo uravnoteženo razpoloženje. Primeri vključujejo kamilico, meliso, sibirski ginseng, …

 3. Prilagoditve življenjskega sloga: Naturopati spodbujajo vzpostavljanje zdravega življenjskega sloga, ki vključuje redno telesno aktivnost, dovolj spanja, tehnik sproščanja (kot so dihalne vaje, meditacija, joga,…) ter vzdrževanje kakovostnih medosebnih odnosov.

 4. V naši praksi uporabljamo tudi Energijsko mentalno podporo za duševno zdravje, ki deluje tako na biokemijsko sfero, kot seveda na energijsko subtilno telo. 

 5. Velik suport pri mentalnem zdravju so tudi Bachove cvetne esence za uravnavanje čustev. Vsak človek je individualno bitje, in zato potrebuje svojo osebno mešanico, glede na konstitucijo in potrebe.

  Strokovna znanja, ki jih črpam za tovrstna področja, so plod izobraževanj v šoli energijske integracije dr. med. Suzane Landripet, študija naturopatije ter seveda tudi svojih lastnih izkušenj.

  *Pri svojem delu se zavezujem etiki.
  Med menoj in zdravljencem velja popolna zaupnost in vse, kar je izrečeno, ostane med nama.

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065