Z Bachovimi esencami do boljšega spanca, miru in zdravja


Bachove cvetne esence so naravna zdravila, ki ponujajo edinstven pristop k uravnavanju čustev in izboljšanju duševnega počutja. Te esence so razvili dr. Edward Bach v 1930-ih in so pridobljene iz cvetov divjih rastlin.

KAKO DELUJEJO?

Bachove cvetne esence delujejo na subtilni ravni, pomagajo vzpostavljati ravnovesje in spodbujajo notranje zdravlje. Vsaka esenca je namenjena obravnavi specifičnih čustvenih stanj, kot so strah, žalost, jeza ali nesigurnost.

Uporaba bachovih cvetnih esenc je preprosta. Lahko jih zaužijemo s kapljicami, dodamo v vodo ali nanesemo neposredno na kožo. Esence delujejo na čustveno ravnovesje, pomagajo pri obvladovanju stresa, lajšajo napetost in spodbujajo pozitivne spremembe v našem razpoloženju.

Pomembno je razumeti, da bachove cvetne esence ne nadomeščajo klasične medicinske oskrbe, ampak se uporabljajo kot dopolnilno zdravljenje. Prav tako ni stranskih učinkov in so varne za uporabo pri vseh starostnih skupinah, vključno z otroki in živalmi.

Bachove cvetne esence so vse bolj priljubljene pri ljudeh, ki si želijo naravne alternative za uravnavanje čustev in izboljšanje svojega duševnega počutja. Z raznolikostjo esenc, ki so na voljo, je mogoče najti pravo kombinacijo za vsako specifično potrebo.

Ne glede na to, ali se spopadate s stresom, tesnobo, žalostjo ali drugimi čustvenimi izzivi, so bachove cvetne esence vredno razmisliti kot naraven način za ponovno vzpostavitev notranjega ravnovesja in dobrega počutja.

Bachove cvetne esence

V tem blog zapisu želim izpostaviti in opisati 3 esence, oz. rešilno mešanico in še 2 drugi esenci, ki pomagajo učinkovito pomagajo pri stresu, različnih strahovih ter spanju:

Začnenjam pri mešanici, ki sicer ni le ena esenca, ampak je skupek 5 različnih esenc. Govorim o zdravilni in antistresni mešanici Rescue Remedy ali “rešilno zdravilo” ki je idealen za hitro ukrepanje v stresnih situacijah. Pomaga umiriti misli, zmanjšati napetost in ponovno vzpostaviti notranji mir. Ne glede na to, ali ste soočeni z izpiti, pomembnimi sestanki ali občutkom panike, Rescue Remedy vam lahko pomaga obvladovati stres in se počutiti bolj zbrano.

White Chestnut je esenca, ki je namenjena tistim, ki se soočajo s pretiranim razmišljanjem, ki vpliva na spanje. Pomaga umiriti nenehno vrtenje misli v glavi in ​​olajša zaspanje ter izboljšanje kakovosti spanja. Z uporabo White Chestnut esence se lahko osredotočite na trenutek in dosežete več notranjega miru.

Aspen je esenca, ki je primerna za tiste, ki doživljajo skrite, nerazložljive strahove ali občutek tesnobe. Pomaga pri obvladovanju nejasnih strahov in zmanjšuje napetost, ki izhaja iz občutka negotovosti. Z redno uporabo Aspen esence lahko vzpostavite občutek varnosti, notranje moči in zaupanja v prihodnost, kar vodi v bolj miren spanec.

Bachove cvetne esence so neinvazivna in naravna metoda za izboljšanje čustvenega počutja. Kljub temu je pomembno razumeti, da niso nadomestilo za zdravniško pomoč. 

Vendar pa lahko bachove cvetne esence, kot je Rescue Remedy za stres, White Chestnut za pomirjanje uma in Aspen za obvladovanje strahov, predstavljajo koristno dopolnilo pri soočanju z izzivi vsakdanjega življenja.
S pravilno izbranimi esencami lahko dosežete boljše počutje, zmanjšate stres in pripomorete k izboljšanju spanja.

V PraNaturas delamo osebne mešanice za vsakega posamznika posebej, ko ga seveda pregledamo in vidimo njegovo konstuitucijo.

Za več informacij ali prijavo na pregled in svetovanje pa nam napišite na email info@pranaturas.si