Kaj so tkivne soli (Schussler) in za kaj se uporabljajo?

Tkivne soli, imenovane tudi Schusslerjeve soli, so mikro doze mineralnih soli, ki jih je razvil nemški zdravnik Wilhelm Heinrich Schussler v 19. stoletju. Schussler je verjel, da so te soli bistvene sestavine celic in tkiv, in da pomanjkanje teh mineralov lahko povzroči različne zdravstvene težave. 
Tovrstna metoda je tudi terapevtski del naturopatije, homeopatije, …

Schussler je razvil sistem zdravljenja, ki se imenuje biokemijska terapija, in je sestavljen iz dvanajstih različnih mineralnih soli, vsaka sol pa je namenjena zdravljenju določenega zdravstvenega stanja. Vsaka sol je različna glede na sestavo in funkcijo v telesu.

Schusslerjeve soli so običajno na voljo v obliki tablet, ki se raztopijo v ustih, in so narejene iz mineralnih soli, ki so jih razredčili in potencirali. Te soli se ne uporabljajo za nadomestitev mineralov v telesu, ampak za spodbujanje procesov samozdravljenja telesa. Namenjeni so spodbujanju naravnih procesov samozdravljenja, ki se pojavljajo v celicah in tkivih.

Schusslerjeve soli se uporabljajo za pomoč pri različnih zdravstvenih težavah, vključno z nespečnostjo, prebavnimi težavami, utrujenostjo, glavoboli, kožnimi boleznimi, bolečinami v mišicah in sklepih ter drugimi težavnimi stanji. Vsaka sol je namenjena specifičnemu zdravstvenemu stanju, zato je tudi pomembno in primerno, da se posvetujete s kvalificiranim strokovnjakom, preden začnete jemati Schusslerjeve soli. Tako bo tudi krepitev telesa bolj učinkovita, saj bo bolj usmerjeno in ciljano na samo težavo.