Glavoboli, migrena

Glavobol je bolečina v glavi, ki je lahko nenadna, subakutna ali kronična, ki lahko nastane zaradi številnih vzrokov in je ena najpogostejših človekovih težav.

Bolečina v glavi se pojavlja pogosteje, kot kjerkoli v telesu. Pojavi se lahko kot osamljen znak, lahko kot eden v skupku simptomov kot pri migreni ali pa kot del razvijajoče se bolezni, kot je možganski tumor, meningitis ali možganska krvavitev.

Številni vzroki in različni mehanizmi nastanka glavobola na eni strani ter različna kvaliteta in intenzivnost bolečine na drugi strani, še vedno povzročajo težave pri razvrščanju glavobolov. Pravilna razvrstitev namreč velja za temelj pravilne diagnoze in uspešnega zdravljenja. Postavljanje diagnoze in primarnega zdravljenja je v domeni zdravnikov. Pri nas nudimo podporo za krepitev zdravja.

Tenzijski glavobol

Akutni glavobol

Subakutni glavobol

Kronični glavoboli

Migrena

 

Naturopatska terapija

Zelo učinkovito odpravljanje težav z manualno terapijo. Ni skrivnost, da napetosti vratne hrbtenice nemalokrat povzročajo tovrstne težave, hkrati pa se v tem delu hrbtenice nahajajo tudi druge pomembne povezave (ščitnica, roke, itn.). Metoda je usmerjena v dolgoročno okrevanje.
Možne dodatne terapije: Energijska terapija, oligoelementi, primeren jedilnik glede na konstitucijo, bachova cvetna terapija, probiotiki, zelišča, vaje za samopomoč, …