Srčno-žilne težave

Kot že samo ime pove, bolezni srca in ožilja ali kardiovaskularne bolezni prizadenejo srce ali ožilje oziroma oboje hkrati. Spadajo med največje vzroke prezgodnje smrti v Evropi in nasploh po svetu. 

 

Zvišan krvni tlak

Koronarna srčna bolezen

Ateroskleroza

Holesterol

Srčni infarkt in angina pektoris

Motnja srčnega ritma ali aritmija

Srčno popuščanje ali pešanje srca

Naturopatska terapija

Naturopatska terapija, z manualno metodo naravnega zdravljenja Vito – slednja metoda je svoje rojstvo doživela prav pri srčnem infarktu osebe, ki je kljub odmrtju zadnje srčne stene doživela popolno okrevanje in celo nadpovprečno športno aktivnost, učinkovito pomaga pri tovrstnih težavah. Bolezni srca in ožilja so v naših obravnavah pogosta področja in veliko pozornosti namenjamo zdravju prav tega. Enako kot pri vseh pristopih se osredotočamo na hrbtenico in živčne korene, ki oskrbujejo srce in organe, ti pa dodatno vplivajo na pojavljanje težav srčno-žilnih bolezni (trebušna slinavka, jetra, želodec, vranica itn.). Zgoraj naštete bolezni so pogosto povezane in se pogosto pojavljajo v kombinacijah dveh ali več simptomov. Naše razumevanje tega sistema je ključno za dolgoročno odpravljanje vzrokov in v naši praksi se nenehno potrjuje z odličnimi rezultati.
Možne dodatne terapije: Oligoelementi, primeren jedilnik glede na konstitucijo, bachova cvetna terapija, probiotiki, zelišča, vaje za samopomoč, energijska terapija …