Težke kovine, boleče telo …


Toksične težke kovine (svinec, kadmij, arzen, aluminij, živo srebro, itd..) se nahajajo povsod in nas seveda tudi »ogrožajo«.
So v zraku, hrani, vodi, raznih kremah, amalgamih, na oblekah in drugje.
Kako si pomagamo, da nam le te ne bodo tako zelo škodovale?

Nekateri priporočajo, da je potrebno telo vsaj 1x letno prečistiti.
Drugi pravijo, da je potrebno tudi amalgame (varno) odstraniti, saj nas zastrupljajo ipd ..

Z vsem tem se sicer strinjam, saj je potrebno zajeti več vidikov, sicer pa vemo, da če je telo šibko in če so na telesu prisotna vnetja, kot npr. ekcem, dermatitis, artritis, alergije in druga vnetna stanja, ki nakazujejo na šibkost imunskega sistema, ni nekega smisla, da telo samo prečiščujemo, ampak ga je potrebno tudi dovolj okrepiti.

Velika večina nas je z energijo v primanjkljaju, se pravi smo šibki, saj so tudi današnja živila osiromašena. Zrak, zemlja, hrana in okolje so prav tako že onesnaženi do neke mere, voda tudi ni več v najboljšem stanju … Telo moramo krepiti, krepiti, krepiti, da bo »kos« tovrstni nesnagi. Podporni imunski sistem je tu seveda ključen.

Poznamo rek, da se na močno, krepko, zdravo telo nič ne prime, na šibkega pa lahko že vsaka malenkost naredi lahko “zgago”. Tako pa je tudi s toksičnimi težkimi kovinami.
Če imamo telo šibkejše, v našem primeru predvsem jetra, le-ta toksične kovine, ko vstopijo v telo, ne zmorejo pretvoriti v topno v vodi -> če je toksična kovina topna v vodi, ostane v telesu največ 12 ur in gre z našimi telesnimi produkti, kot so urin, znoj, slina iz telesa .., ampak le ta postane topna v masteh in gre v celico, kjer ostane tudi več kot 48 ur ter tako povzroči več težav.
V kolikor vemo, katera toksična kovina nas draži, točno tudi vemo, na kateri del telesa le ta vpliva.
Če se v celici nahaja toksična kovina (predvsem višje vsebnosti), so informacije, ki bi jih morala celica oddati telesu, napačno interpretirane in to zaradi v njej prisotne toksične kovine. Posledica tega je to, da telo sprejme napačne informacije in deluje na napačen način. Če so toksini prisotni v celici, spremenijo tudi encimatsko delovanje, ki je za telo vitalnega pomena.
Po mnenju nekaterih strokovnjakov je naša življenjska doba sorazmerna z encimatskim potencialom organizma. Toksične težke kovine šibijo celice, torej po tem takem šibijo temelj našega imunskega sistema.

V kolikor vas zanima vsebnost toksičnih težkih kovin ter mineralov v vašem telesu, se lahko naročite tudi na MINERALOGRAM, ki ga ponujamo tudi pri nas.