Težave s prostato

 

25 cm3 velika, kostanju podobna spolna žleza se nahaja tik pod mehurjem in skozi njo poteka kratek del sečnice, skozi katero moški izločajo seč in semensko tekočino. Glavna naloga prostate je izločanje sestavine semenske tekočine in tekočin s cinkom, ki ščitijo spodnja sečila pred vnetji. Prostata lahko oboli in povzroča neprijetnosti. Bakterije povzročajo prostatitis ali vnetje prostate, najpogosteje pri moških med 30. In 40. letom. Ščemenje spremlja bolečina v spodnjem delu trebuha, stalno potrebo po odvajanju vode, pekoče mokrenje in vročino. Zdravi se z antibiotiki in strogim mirovanjem. Kronično vnetje je lahko ena izmed posledic vnetja prostate, ki leta in leta, z sicer lažjimi bolečinami, povzroča težave moškim.

Naturopatska terapija

Naturopatska terapija seveda te težave poskuša rešiti na najmanj invaziven način, z odkrivanjem vzrokov in posledično odpravljanjem simptomov. Na hrbtnem delu v predelu ledvenega dela hrbtenice se nahaja koren živca, ki poteka do prostate, jo informativno in fizično oskrbuje. Če ta koren in tako pretok informacij sprostimo, se prostata začne hitro samostojno obnavljati in simptomi postopoma izginjajo. Dobro prekrvavljena in oskrbljena prostata se povrne v optimalno stanje v zelo doslednem času. Samozdravljenje je omogočeno, težave se omilijo ali celo izzvenijo.
Možne dodatne terapije: Jedilnik glede na konstitucijo, probiotiki, oligoelementi, bachova cvetna terapija, zelišča, vaje za samopomoč, energijska terapija, …