Ventuzna terapija

Tradicionalna in klinična naturopatija

Pri našem delu uporabljamo metode tradicionalne in klinične naturopatije, kjer se sinergično prepletajo znanstvene “evidence based” metode ter tradicionalne zdravilske tehnike, ki že tisočletja v praksi veljajo za zelo učinkovite.

• MENTALNO ZDRAVJE   
• KRONIČNA IN AUTOIMUNA OBOLENJA 
• ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

Želimo že na začetku poudariti, da je naturopatija in reševanje vzrokov težav “tek na dolge razdalje” in ne rešitev iz danes na jutri, čeprav v praksi vidimo da se pri veliko ljudeh bolečine simptomatsko zelo omilijo lahko že po nekaj dneh ali tednih obiskovanja terapij in seveda lastnega dela doma.
Telo, seveda skupaj z mentalnim zdravjem, mora pridobiti energijo in pravilne ter usklajene informacije za svoje optimalno delovanje. 

Terapevtske obravnave in svetovanja v osnovi potekajo 1x tedensko, na isti dan in ob isti uri.

Sodelovanja in akreditacija

VENTUZNA TERAPIJA

Ventuzna terapija je starodavna oblika kitajske tradicionalne medicine s pomočjo katere se povzroča lokalno stimulacijo prekrvavitve in pretoka limfe iz globlje ležečih tkiv, kar vpliva na krvne žile in posledično povečan dotok krvi v tkivo kože, ki proizvaja biološke aktivne substance, stimulira metabolične in regenerativne procese.

Ventuzna terapija:

Predvsem se uporablja kot protibolečinska terapija za vse vrte bolečin, tudi najbolj trdovratnih kot so na primer bolečine v križu, hrbtenici, kolenih, nogah, vratu, idr …

S pomočjo ventuzne terapije se v telesu odprejo meridiani in vzpostavi se harmonija pretoka energije Qi (vitalna sila). Bolečina se pojavlja na mestih, kjer je pretok energije blokiran. Ventuzna terapija se izvaja tako, da se na akupresurnih točkah s pomočjo čašic ustvari vakuum, ki dvigne kožo, kar poveča cirkulacijo krvi in energije Qi. Na tak način terapevt ublaži bolečino in sprosti telo. 

*Ventuzno terapijo ponavadi uporabimo tekom obravnav z manualno terapijo, v kolikor se vidi, da bi bilo to potrebno in primerno.

*Po ventuzni terapiji nekje 14 dni na telesu ostanejo rdeči-vijola (kri pod kožo) madeži (krogci) zaradi tehnike vakuuma. 

*Omenjena storitev ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, temveč deluje KOMPLEMENTARNO, kot PODPORA organizmu.

Pošljite nam povpraševanje...

Ljubljana Brdo

Cesta na Brdo 43
1000 Ljubljana
+386 51 320 065