Skupinska delavnica ZAVESTNO DIHANJE IN KOPANJE V HLADNI VODI


Skupinske delavnice vodim Matijas Slivnik, svobodni raziskovalec in večni učenec življenja, sicer pa dipl. naturopat, iridolog, certif. prehranski svetovalec za dieto GIFT, certif. energoterapevt, certif. Schumannov terapevt.

Že kot otrok sem bil tesno povezan tudi z vodo. V okolju, kjer sem odraščal, je bilo veliko vodnatih površin in ni skrivnost, da je zgornje Posočje eno izmed najbolj znanih območji v Sloveniji, kjer prevladujejo kristalne reke, kot so na primer Nadiža, Soča, Trebušica, Tolminka, … res edinstvene, a tudi zelo hladne.
To me kot otroka in najstnika seveda ni oviralo, mi smo bili non stop pri vodi, v vodi, kjer koli že je bilo to mogoče in dostopno, ne glede na temperaturo vode.
Seveda z odraščanjem in prehodom v “odraslost”, sem/smo na vse to kar malo pozabil/i.
In tako je v odrasli dobi prišel večji tempo življenja, več odgovornosti, hitenje sem ter tja, takšni in drugačni izzivi … Pa da sedaj na kratko povzamem .. hladna voda mi je med drugim tudi zelo zelo pomagala vzpostaviti ravnovesje duha in telesa, ko sem kdaj pa kdaj izgubil stik s seboj. Moje že poklicno področje naturopatskih obravnav zajema tudi hidroterapijo / “Kneippanje” (vodno terapijo), kot zelo učinkovito in pomembno naravno metodo za krepitev našega organizma.

Pot me je tako peljala naprej in ponovna zavestna povezava z vodo se mi je ponovno bolj poglobljeno približala kmalu po rojstvu hčerkice 🙂 Za vse to sem tudi izredno vesel in hvaležen. 

SKUPINSKA DELAVNICA z dihalno pripravo in kopanjem v hladni vodi – 1. DEL (Lokacija v naši ordinaciji PraNaturas, Cesta na Brdo 43, Lj) v začetku delavnice nekaj teoretičnega uvoda, nato varna priprava in zavestno dihanje ter energijske vaje.
2. DEL (Lokacija Star Maln – smer Vrhnika, 25min vožnje iz Ljubljane) še nekaj serij dihalnih vaj ob podpori zvočne sklede (zvočna seansa) in nato “ledeni potop”.

Opomba: Mrzlo ledeno vodo odsvetujemo ljudem z epilepsijo ali večjimi srčno žilnimi težavami ter če se čutite načetega zdravja, povišana telesna temperatura ipd.
Kopanje v hladni vodi je osebna odločitev in je na lastno odgovornost.


Prispevek na osebo je 100eur
Časovnica delavnice je cca. 3 ure
Maksimalno število udeležencev je 6

Termini skupinskih delavnic:

Sobota 4.3.2023 10h – 13h 
Sobota 25.3.2023 10h – 13h

***Za prijavo napišite mail na info@pranaturas.si in zapišite želeni datum izmed zgoraj razpisanih.